16. listopadu 2017 • 20:22

Slávistky jsou ve čtvrtfinále LM! V odvetě s Islanďankami udržely remízu

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalistky Slavie si podruhé v historii zahrají čtvrtfinále Ligy mistryň. V odvetě s islandským Stjarnanem v Edenu udržely remízu 0:0 a zúročily tak výhru 2:1 z Reykjavíku.



Pražanky díky vítězství v úvodním duelu na Islandu měly před odvetou velmi dobrou pozici a nemusely se za každou cenu tlačit dopředu. Aktivněji tak začal Stjarnan, ale první velké šance si vytvořily slávistky.

Svitková však trefila obránkyni stojící na čáře a Kožárové zase zkazil radost z vedoucí trefy odmávaný ofsajd. Pak domácí brankářce Votíkové pomohla tyč, stejně jako na druhé straně hostující gólmance po tečované střele Krejčiříkové.

V druhé půli už měly šance jen Pražanky. Kožárová ale z metru hlavičkovala jen do gólmanky a v nastavení neproměnila dvě velké příležitosti Szewieczková.

Domácí hráčky to nakonec nemuselo příliš mrzet, postup s přehledem uhájily a navázaly na dosud jedinou čtvrtfinálovou účast ze sezony 2015/16. V minulosti se mezi osm nejlepších celků jednou probojovala i Sparta. Soupeře určí slávistkám los příští pátek.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud