27. listopadu 2017 • 18:00

Mladí sparťané vyzvou Liverpool. Na Gerrardův tým si vzali Juliše a Čiviče

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Výběr sparťanské mládeže má před sebou pokračování prestižního turnaje Premier League International Cup. Na Ostrovech je čekají zápasy proti Liverpoolu, který vede Steven Gerrard a nizozemskému PSV Eindhoven. Jako posily si trenéři Erich Brabec a Miroslav Krieg z prvního týmu Letenských vzali s sebou útočníka Lukáše Juliše a obránce Eldara Čiviče.



V prvním duelu jen těsně podlehli Newcastlu 1:2, v tom druhém už by vybraní hráči ze strahovské líhně rádi bodovali. Při druhé cestě do Anglie je však nečeká nic snadného. Soupeřem jim bude další celek z Premier League – Liverpool.

Výběr do 23 let navíc povede bývalá ikona "reds" a aktuálně trenér týmu do 18 let Steven Gerrard. Ve druhém utkání se sparťané střetnou s Eindhovenem.

Do nominace se překvapivě vešli i dva hráči prvního týmu. Lukáš Juliše, který pod trenérem Andreou Stramaccionim nedostává prostor a nastupuje pouze za juniorský tým, doplní kapitán bosenské reprezentace do 21 let Eldar Čivič.

Ten za Pražany naposledy nastoupil v ligovém duelu v srpnu proti Liberci, kde byl vyloučen. Od té doby stihl pouze 90 minut v pohárovém utkání ve Znojmě.

Kromě této dvojice jsou v kádru i další hráči, kteří mají zkušenosti s dospělým fotbalem. Ať už se jedná o brankáře Vojtěcha Vorla, či stopera Davida Březinu.

Lukáš Juliš v průniku
Lukáš Juliš v průniku

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud