4. ledna 2018 • 16:40

Kouzelník Neymar: proč se stal Tváří roku 2017 podle Sport Magazínu

Autor: har
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ani tenisové veličiny Roger Federer s Rafaelem Nadalem, ani odcházející fenomén Usain Bolt, ani portugalský gólostroj a trofejosběr Cristiano Ronaldo. Tváří roku 2017 podle Sport Magazínu se stal brazilský fotbalový kouzelník Neymar. Rozhodlo pro něj nejen 222 000 000 důvodů, jak se dočtete v pátečním vydání.



Aktér nejdražšího přestupu sportovní historie. Fotbalista, jenž opustil luxusní adresu v Barceloně a zamířil do Paříže, kterou na jaře paradoxně pomohl zničit v závěrečných minutách odvety osmifinále Ligy mistrů góly z přímého kopu, penalty a centrem na rozhodující gól na 6:1. Globální star, za níž stojí nejen 200 000 000 Brazilců a 222 000 000 eur v oběhu po letním šokujícím transferu.

Tvář mnoha grimas: příjemný, zábavný, sebevědomý, provokativní i arogantní.

To je Neymar, sportovní král roku 2017.

„Fotbaloví fanoušci jsou do jednoho rádi, že tady je,“ popisuje z Francie obránce Lukáš Pokorný, čekající na šanci v ligovém Montpellieru. „Každý zápas, ve kterém se objeví, je beznadějně vyprodaný. Když měl hrát u nás v Montpellieru, také zmizely z prodeje všechny lístky, což se už mnoho let nestalo. Reklama, která lákala diváky na Neymara, zabrala.“

Nenechte si ujít páteční Sport MagazínFoto sport

Pro fanoušky byl Neymarův přesun z La Ligy do Ligue 1 určitě terno. Ale co sportovní stránka věci?

„Jde-li herec z divadla v Ostravě do Národního divadla v Praze, je to posun vzhůru. U Neymara si tímhle nejsem jistý,“ říká Verner Lička, znalec francouzského fotbalu a prezident Unie českých fotbalových trenérů.

„Určitě zjistil, že Lique 1 je celkovou kvalitou až pátá nebo šestá ligová soutěž na světě. Pokud se chcete stát nejlepším hráčem planety, musíte to podpořit mnoha argumenty. Ronaldo a Messi dávají 50 gólů za sezonu. Neymar se bude muset téhle hranici také přiblížit. Ale ani to nestačí. Góly musí dovést mužstvo k velkým vítězstvím. A ty můžete dobýt jen na dvou frontách. Buď s národním týmem na mistrovství světa, nebo s klubem v Lize mistrů. Takže když se Neymar stane s Brazílií na šampionátu v Rusku mistrem světa a podpoří to góly. Navrch přidá triumf s PSG v Champions League, pod tím bude také podepsaný góly. Teprve pak se stane poprvé velkým adeptem na Zlatý míč. Jestli vyhraje jen francouzskou ligu, v Champions League skončí v semifinále a na mistrovství světa totéž, dozví se: Sorry, je to málo. Musí tam být tři, čtyři binga!“

Velké téma o Neymarovi najdete v tradiční páteční příloze deníku Sport

 Z obsahu pátečního Sport Magazínu

Profil: Neymar, Tvář roku 2017 podle Sport Magazínu

Rozhovor: Barbora Malíková, 16letý atletický zázrak

Uniklo z facebooku: Zinedine Zidane

Auto: Renault Alaskan 2.3 dCi 190k AT Intens

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud