7. ledna 2018 • 20:25

Sadílek z PSV je nejlepším dorostencem roku. Vyrovnal Maška a Černého

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejlepším starším dorostencem českého fotbalu se podruhé stal Michal Sadílek. Osmnáctiletý záložník PSV Eindhoven v anketě Fotbalové asociace ČR porazil druhého Martina Graiciara z Liberce a třetího Antonína Růska z Brna a obhájil loňský triumf. Výsledky byly vyhlášeny na 16. galavečeru Grassroots neprofesionálního fotbalu na pražském Žofíně.



Sadílek nejprve dvakrát kraloval mladším dorostencům a nyní totéž zopakoval i mezi staršími. Vyrovnal tak maximum, které v anketě se čtyřmi triumfy drží Václav Černý a Dominik Mašek.

Sadílek opět prožil povedený rok. S reprezentací do 19 let skončil na letním evropském šampionátu v Gruzii třetí a na podzim s ní postoupil z úvodní fáze kvalifikace. Dařilo se mu i v Eindhovenu, kde dělal kapitána devatenáctce. S A-týmem slavného nizozemského klubu zatím jen trénoval, i tak si vysloužil prodloužení smlouvy do roku 2020.

Nejlepším mladším dorostencem se stal Lukáš Vorlický z Brna, dívčím talentem byla vyhlášena Andrea Stašková ze Sparty a mezi futsalisty se po roční odmlce na trůn vrátil Michal Seidler. Hráč polského celku Bielsko-Biala získal trofej počtvrté.

Dokonce už pojedenácté vyhrál anketu o nejlepšího trenéra futsalu reprezentační kouč Tomáš Neumann. Mezi trenéry ženského fotbalu obhájil loňské vítězství Karel Rada, který v minulém roce vedl reprezentaci do 17 let na domácím mistrovství Evropy a vzápětí povýšil k A-týmu.

Nejlepší hráč - starší dorost vyhrál Michal Sadílek
Nejlepší hráč - starší dorost vyhrál Michal Sadílek

Nejlepším trenérem dorostu se stal za působení u sparťanské sedmnáctky David Holoubek. Sedmatřicetiletý kouč si v minulé sezoně vyzkoušel i práci u letenského "áčka" a před pár dny převzal ligový Liberec. Spolu s ním byl oceněn i Luděk Zlámal ze Znojma. Mezi žákovskými trenéry zvítězili Jiří Kovárník starší z Pardubic a Jaroslav Teplan z Tempa Praha.

Sociální akcí roku se stal projekt Futsal za život, který podpořil maséra fotbalové a futsalové reprezentace Vladimíra Mikuláše. Ten onemocněl nevyléčitelnou amyotrofickou laterální sklerózu (ALS). Dojatého Mikuláše povzbudilo publikum v sále dlouhotrvajícím potleskem vestoje.

Cenu fair play dostal Adam Fila z Újezdu u Brna. V závěru zápasu za nepříznivého stavu odvolal penaltu, kterou po jeho pádu nařídila rozhodčí.

16. ročník ankety FAČR Grassroots neprofesionálního fotbalu a futsalu za rok 2017:

Hráč roku:
Fotbal - starší dorostenec: 1. Michal Sadílek (PSV Eindhoven), 2. Martin Graiciar (Fiorentina/Liberec), 3. Antonín Růsek (Brno).
Futsal: 1. Michal Seidler (Bielsko-Biala), 2. Radim Záruba (Slovan Bratislava/Litoměřice), 3. Tomáš Vnuk (Plzeň).
Plážový fotbal: David Černý (Teplice).

Talent roku:
Fotbal - mladší dorostenec: 1. Lukáš Vorlický (Brno), 2. Jakub Markovič (Slavia Praha), 3. Adam Hložek (Sparta Praha).
Ženský fotbal: 1. Andrea Stašková (Sparta Praha), 2. Michaela Dubcová (Slovácko), 3. Michaela Khýrová (Sparta Praha).
Futsal: 1. Jan Křemen (Plzeň), 2. Ivan Šarközy (Brno), 3. Dominik Zdržálek (Mělník).

Trenér roku:
Fotbal - dorostenci (bez umístění): David Holoubek (Sparta Praha), Luděk Zlámal (Znojmo).
Fotbal - žáci (bez umístění): Jiří Kovárník st. (Pardubice), Jaroslav Teplan (Tempo Praha).
Ženský fotbal: 1. Karel Rada (reprezentace "A"/reprezentace do 17 let), 2. Petr Vlachovský (Slovácko/reprezentace do 19 let), 3. Pavel Medynský (Slavia Praha).
Futsal: 1. Tomáš Neumann (reprezentace "A"), 2. Martin Brůna (reprezentace do 19 let), 3. Martin Brychta (Slavia Praha).

Doprovodné ankety:

Cena fair play: Adam Fila (Újezd u Brna).
Grassroots akce: 3. místo reprezentace do 19 let na ME v Gruzii.
Grassroots sociální akce: Futsal za život.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud