17. ledna 2018 • 14:53

Siegl vzpomíná: Moje góly po Spartě? Pelta volal, ať zastaví toho magora

Autor: pta, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

176 ligových gólů, 11 titulů, podílel se na slavném tažení nultým ročníkem Ligy mistrů. Bývalý útočník Sparty Horst Siegl má na co vzpomínat. V pořadu Česká ulička na Digi TV popsal okolnosti konce svých dvou angažmá na Letné – hráčského i trenérského.



Zlatá 90. léta

Siegl patří mezi hlavní symboly úspěšné éry Sparty v 90. letech. Jaká tehdy panovala atmosféra? „Byli jsme tam „neznámí“ hráči, ale vrylo se to do paměti, co jsme dokázali,“ připomíná úspěchy na domácí i mezinárodní scéně. „Když jsem se vrátil z vojny, byl tam hlad po úspěchu. Přišlo to i s Petrem Machem, byl to velký srdcař. Že postavil stadion načerno, je jedno. Do toho přišel trenér Dušan Uhrin . Byli jsme tak sehraní - jeden vypadl, další do sestavy hned zapadl,“ zdůraznil Siegl důležitost tehdejšího majitele a trenéra.

A jak to bylo z finančním ohodnocením? „Nevím, jestli šlo o hromady peněz, na tu dobu to ale bylo skvělý. Prémie tehdy byla nadstandardní, nejvíc za postup do Ligy mistrů. Ale je to nepředstavitelný v porovnání s dneškem a tím, co třeba bere Kaya,“ zmínil tureckého obránce v současné Spartě.

CELÝ POŘAD DIGI TV ČESKÁ ULIČKA SLEDUJTE ZDE>>>

Jak končil jako hráč

Po podzimu 2001 už neměl Siegl zdaleka tak nezpochybnitelnou pozici v týmu jako dřív, i když se ještě v předchozí sezoně podílel na zisku titulu. A tak Sieglova hráčská éra ve Spartě skončila. „Oznámil mi to na soustředění Ivan Hašek (tehdy trenér Sparty), můj kámoš a soused. Ale přišlo to zeshora, už tam byl Míra Pelta a Košťál,“ zmínil dva výrazné funkcionáře. „Že už jsem starej a nemám Spartě co dát. Ronily se mi slzy, ale byl o mě zájem z více klubů,“ připomněl.

Vybral si Příbram, kde od začátku ukazoval skvělou formu. V prvním domácím utkání nastřílel třeba hattrick do sítě Petra Čecha v zápase proti Blšanům. Potom přišel telefonát z Prahy. „Pelta pak volal Starkovi (majiteli Příbrami) a říkal mu: Zabrzděte toho magora, nebo se tady z toho zblázníme,“ směje se dnes Siegl.

Jak končil jako asistent trenéra

Do Sparty se Horst Siegl vrátil v září 2006 jako asistent Michala Bílka. Na konci sezony mohl slavit dokonce historický double – ligové i pohárové prvenství. Další sezonu ale obhajoba nevyšla a přišel i Bílkův konec. Sieglovo působení skončilo o pár měsíců později. „Půl roku jsem pokračoval s Víťou ( Lavičkou ) a v zimní přestávce dorazil kurýr ze Sparty. Nevím, kdo ho poslal… Přišel 22. prosince po návratu z dovolené a z toho jsem byl taky špatný,“ popsal, jak se uzavřela jeho další sparťanská kapitola.

Siegl v České uličce: hovoří o současné i minulé Spartě
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud