28. března 2018 • 04:30

Na koho ukáže Bayern, PSG či Chelsea? PĚT trénérů, kteří jsou bez práce

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
  • Thomas Tuchel je nyní bez angažmáThomas Tuchel je nyní bez angažmáFOTO: Profimedia.cz

    Přestupový trh dlouhá léta patřil pouze slavným hráčům, o které se kluby rvaly do poslední chvíle. Léto 2018 však bude ve znamení velkých trenérských změn. Situaci kolem hlavního kouče bude řešit Bayern, Arsenal, PSG a zřejmě i Chelsea. Podívejte se na top pět elitních manažerů, o které bude po sezoně velký zájem.

  • Luis Enrique

    Luis EnriqueFoto Profimedia.cz

    Poslední klub: Barcelona

    S katalánským gigantem vyhrál, co se dalo. Dvakrát triumfoval v La Lize, potěžkal si trofej pro vítěze Ligy mistrů a další za domácí i evropský superpohár. Zároveň se stal po delší době trenérem, který dovolil, aby se na trůn vrátil Real Madrid. Před rokem s předstihem oznámil, že si od trénování vezme minimálně roční pauzu, aby si odpočinul. Tudíž varianta s jeho návratem k fotbalu není žádné sci-fi. Zájemci? Pošilhává po něm Chelsea, kde panují neshody s Antoniem Contem, a Paris Saint-Germain, který má další sezonu bez úspěchů v Evropě.

  • Carlo Ancelotti

    Trenér Carlo Ancelotti změnil názor na video. Je nutné, řeklFoto Profimedia.cz

    Poslední klub: Bayern

    Jeho životopis by chtěl mít každý. Trénoval Juventus, AC Milán, Chelsea, PSG, Real Madrid a naposledy Bayern Mnichov. Kde byl, pokaždé slavil trofej. Ať už ligovou, nebo v poháru. Problém u něho však vězí v jeho přístupu, což se projevilo při posledním angažmá. Hráči Bayernu, kteří byli zvyklí na taktický dril Pepa Guardioly, nesli těžce Italův volnější režim. Někteří dokonce o víkendech pořádali dobrovolné tréninky. Vše skončilo Ancelottiho odchodem z klubu. Nyní se spekuluje, že by mohl podruhé v kariéře převzít milánské AC či italskou reprezentaci.

  • Thomas Tuchel

    Thomas Tuchel je nyní bez angažmáFoto Profimedia.cz

    Poslední klub: Dortmund

    Po konci v Dortmundu dostal nálepku problémového trenéra. V Borussii si rozeštval vedení i další klíčové zaměstnance. Stále však platí za velkého odborníka. Průměrnou Mohuč dovedl do Evropské ligy. Dortmund držel na předních příčkách. Nebýt přítomnosti taktického genia Guardioly, zřejmě by titul patřil právě Tuchelovi. V posledních dnech se řeší, kam od příští sezony zamíří. Podle německých médií dal košem Bayernu, aby kývl na nabídku Arsenalu. Ale nic není ještě podepsané. O 44letého pedanta bude ještě velký boj.

  • Laurent Blanc

    Laurent BlancFoto Profimedia.cz

    Poslední klub: Paris Saint-Germain

    Dvapadesátiletý Blanc vedl PSG tři roky a i díky hvězdnému kádru vybudovanému katarskými majiteli s týmem na domácí scéně vládl. Pařížský klub pod jeho vedením získal jedenáct trofejí včetně dvou treble, tedy mistrovského titulu, Francouzského i Ligového poháru. Blancovi se však nepodařilo s mužstvem kolem švédského kanonýra Zlatana Ibrahimovice výrazněji prosadit v Lize mistrů. Na angažmá čeká od jara 2016. Kam s ním? Uvažovat by o něm mohli v Chelsea i Dortmundu.

  • Peter Bosz

    Peter BoszFoto Profimedia.cz

    Poslední klub: Dortmund

    Nizozemská trenérská kometa rychlým tempem klesla. V Ajaxu ztratil Bosz mistrovský titul v posledním kole a skončil druhý. Obrovské zklamání vykompenzoval postupem do finále Evropské ligy, kde však mladé mužstvo podlehlo Manchesteru United. Po sezoně se Bosz s klubem rozloučil a ze smlouvy jej vykoupila Borussia Dortmund. Jenže svůj potenciál progresivní trenér nenaplnil – po devíti kolech s německým celkem sice vedl tabulku, pak ale přišel propad. Borussia se z ničeho nic ocitla v situaci, kdy byla bez vítězství osm zápasů a patřila jí až sedmá příčka. V Lize mistrů navíc Bosz nevyhrál ani jeden duel.

  • Další zajímaví trenéři, kteří jsou volní

    Trenér Eduard Berizzo je bez práceFoto Profimedia.cz

    Na výběr však budou i jiné tváře a jedná se o velmi zajímavá jména. Bez práce momentálně je například Marco Silva, který odváděl velmi dobrou práci s Watfordem. O místo se budou ucházet i Martin Schmidt, Eduardo Berizzo či Frank de Boer.

    Martin Schmidt – naposledy Wolfsburg
    Marco Silva – naposledy Watford
    Frank de Boer – naposledy Crystal Palace
    Eduardo Berizzo – naposledy Sevilla

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud