Jan Podroužek
15. června 2018 • 11:09

Semeniště skautů a manažerů! All Stars Cupem prošly i posily Manchesteru United

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čerstvá posila Manchesteru United Diogo Dalot, nebo talent z Ajaxu Amsterdam Timothy Fosu-Mensah, který odešel taky na Old Trafford, a má za sebou vydatnou sezonu v Premier League jako hostující hráč v Crystal Palace. Tihle frajeři prošli boji na Xaverově a v Ďolíčku, prošli turnajem All Stars Cup, semeništěm skautů a manažerů z celého světa.



Tenhle turnaj během pátku až neděle bude mít svůj jubilejní desátý ročník, na jehož organizaci se bude v řádech milionů korun podílet i FAČR.

„Kam jinam bychom měli dávat peníze, když ne do mládeže a do takových projektů,“ říká ředitel Sportovně-technického oddělení FAČR Michal Prokeš.

Mládežnického turnaje pro výběry šestnáctiletých se za celou dobu účastnili například Porto, Sporting, Arsenal, Borussia Dortmund, PSG, Atlético Madrid, Inter Milán, Valencia, Marseille, tentokrát přijede například i Barcelona. A nechybí ani české výběry – Slavia, Sparta, Zbrojovka Brno, Dukla, Bohemians...

„O něčem takovém jsme si mohli nechat jako děti i dorostenci jen zdát. Je to jedinečná možnost porovnat si své dovednosti s opravdovou špičkou ve své věkové kategorii a navíc bez nutnosti nákladného a dlouhého cestování,“ říká patron turnaje Vladimír Šmicer.

Jeho největším vkladem do fotbalu je ale fakt, že je velmi vážně brán celosvětovou fotbalovou veřejností. Prošli jím například Diogo Dalot, který nedávno přestoupil z FC Porto do Manchesteru United, Timothy Fosu-Mensah, jenž zamířil tamtéž z Ajaxu, Josip Brekalo hrál v Praze ještě za Dinamo Záhřeb, teď už má za sebou sezonu ve Wolfsburgu.

Hraje se od pátku do neděle na Xaverově, utkání o třetí a první místo se pak přesunou v neděli večer do Ďolíčku. O bronz se hraje od sedmi, o zlato od osmi.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud