21. června 2018 • 13:39

Superpohár v Bratislavě nebude! Policie zrušila duel Slavie a Slovanu

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Československý Superpohár mezi fotbalisty Slovanu Bratislava a Slavií Praha se v pátek 29. června neuskuteční. Krajské ředitelství policie v Bratislavě požádalo o jeho zrušení z bezpečnostních důvodů. Vysvětlilo to nedostatkem policistů vzhledem k tomu, že budou od rána hlídat u škol a v době zápasu také na nedalekém festivalu. Fotbalová asociace ČR a Slovenský fotbalový svaz nyní řeší, zda bude možné zápas sehrát v novém termínu, nebo bude zrušen úplně.



"Tohle se nemělo stát, extrémně mě to mrzí, i proto, že jsou v tom FAČR i oba finalisté Superpoháru zcela nevinně," uvedl předseda FAČR Martin Malík v prohlášení. "Slavia jako klub bohužel nemohla nastalou situaci jakýmkoliv způsobem ovlivnit, o zrušení zápasu byla informována jako o hotové záležitosti. Slavia vnímá celou záležitost jako krajně nešťastnou zejména vůči fanouškům, kteří se chtěli do Bratislavy vydat," reagovala Slavia.

Distancoval se i Slovenský fotbalový svaz. "Chceme veřejnost ujistit, že pro organizaci zápasu jsme udělali maximum. Bezpečnost fanoušků ale můžeme garantovat jen na stadionu, mimo něj ne. To už je kompetence policie," sdělil v prohlášení slovenský svaz. "Ve spolupráci s FAČR se budeme snažit najít náhradní termín, ve kterém by se Superpohár odehrál," dodal.

„Organizace mistrovství světa ve fotbale je užasnou oslavou světového sportu číslo jedna a velká radost pro jeho fanoušky. Organizátoři Československého superpoháru zvolili obracený přístup. Velmi nás to mrzí, ale nemohli jsme to jako klub jakkoliv ovlivnit,“ vyjádřil se k celé situaci na Twitteru šéf Slavie Jaroslav Tvrdík.

Původní termín byl vybrán proto, že na mistrovství světa v Rusku bude volný den, což umožňovalo duel dostat do vysílání veřejnoprávních televizí, aby ho mohlo sledovat co nejvíce fanoušků. Jenže policii termín nevyhovuje kvůli kolizi s dalšími událostmi v okolí.

"Ten den se na školách rozdává vysvědčení a policie musí kolem škol dohlížet na bezpečnost dětí. Navíc v ten samý den se nedaleko koná festival Hip Hop žije, kde bude také třeba, aby policie zajišťovala bezpečnost. Proto nás požádala, abychom konání utkání nepovolili," řekl Bratislavským novinám mluvčí bratislavské městské části Nové Mesto Marek Tettinger.

Superpohár mezi vítězi českého a slovenského poháru se snaží oživit tradici z let 1960 až 1993. Pomáhalo tomu i to, že obě soutěže mají stejného hlavního sponzora. Zatím ale došlo jen k jednomu duelu, loni v létě Zlín na stadionu v Uherském Hradišti vyhrál nad Slovanem Bratislava na penalty. Nyní mělo být hostitelem Slovensko.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud