24. července 2018 • 21:04

CEE Cup: Slavia vyzve Everton, Sparta Brazilce. Dorazí skauti velkoklubů

Autor: md
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ve středu startuje v Praze osmý ročník CEE Cupu, na němž se představí týmy hráčů do devatenácti let z Evertonu, Besiktase Istanbul, brazilského Palmeiras a dalších zahraničních klubů. Český fotbal opět zastupují pražská “S”.



Turnaj je rozdělen do dvou skupin po čtyřech týmech, kde se každý s každým utká jednou. Vítězové obou skupin postupují rovnou do finále.

Těžší los zřejmě vyšel na Slavii, která se ve skupině B střetne nejdříve s obhájci trofeje z Evertonu, poté se utká s rumunskou Academií a na závěr ji čeká Besiktas Istanbul. Turci předesílají, že na turnaj vyslali svůj hvězdný ročník a za vše hovoří i jeho výsledky. V kategorii U17 se v minulé sezoně stal Besiktas mistrem země, ve své soutěži inkasoval nejméně gólů a útočník Oguzhan Akgün se stal nejlepším střelcem ligy.

CEE Cup ovládl Everton po výhře nad Burnley
CEE Cup ovládl Everton po výhře nad Burnley

Sparta zahájí CEE Cup kláním s Nitrou, která v minulé sezoně prošla až do jarní fáze mládežnické Ligy mistrů, v níž ji gólem z 90. minuty vyřadil nizozemský Feyenoord. Druhý duel sehrají svěřenci Ericha Brabce s bosenským FK Sarajevo. Na závěr skupinových bojů čeká Spartu vyhlášená brazilská akademie Palmeiras, v níž vyrůstal například Gabriel Jesus.

Turnaj je příležitostí, jak vidět talentované fotbalisty prakticky z celého světa. Proto svou účast ohlásili skauti Juvetusu Turín, Bayernu Mnichov, AC Milán, Valencie či Eintrachtu Frankfurt. Další zřejmě přijedou bez ohlášení.

Vstup na většinu utkání na Strahově je zdarma, pouze na finálový duel v Ďolíčku budou přímo na místě v prodeji vstupenky za 100 Kč. Výtěžek ze vstupného bude odkázán na konto UNICEF. Ještě před finálovým kláním proběhne v Ďolíčku od 15:00 Dětský den s Tomášem Junem, kterého se děti i s rodiči mohou zúčastnit zdarma po předchozí registraci na webu ceecup.org.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud