12. září 2018 • 21:02

Sparťanky smutní. Úvod Ligy mistryň jim nevyšel, padly s Ajaxem

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalistkám Sparty se nepovedl vstup do Ligy mistryň. České šampionky v úvodním zápase prvního kola podlehly Ajaxu Amsterodam na jeho hřišti 0:2 a za dva týdny je v Praze čeká náročná odveta.



Sparťanky sice po třech kolech české ligy mají na kontě plný počet bodů a skóre 25:0, ale s Ajaxem zaváhaly. Nizozemský celek v ženském fotbale nemá takové jméno jako v mužském a musel projít kvalifikací, jenže proti Spartě ukázal dobrou produktivitu.

Stašková nejprve trefila břevno a brzy nato se hostující tým marně dožadoval penalty po střetu brankářky s americkou sparťankou Burkenroadovou. Domácí brankářka pak na začátku druhé půle skvěle vyrazila povedenou střelu Ireny Martínkové. A vzápětí hráčky Ajaxu získaly míč, Salmiová běžela sama na bránu a po kličce skórovala. Navíc Pižlová poté podcenila přetažený centr z přímého kopu, který se od tyče odrazil do branky a Ajax zvýšil.

Pražanky mohly alespoň snížit, když před Lucií Martínkovou byla zcela prázdná branka, ale sparťanská útočnice si ještě chtěla míč zpracovat a domácí hráčky jí ho ukoply. Neujaly se ani další šance.

Druhý český zástupce v Lize mistryň Slavia začne rovněž venku. Ve čtvrtek nastoupí na hřišti litevské Gintry.

Úvodní utkání 1. kola fotbalové Ligy mistryň:

Ajax Amsterdam - Sparta Praha 2:0 (0:0)

Branky: 47. Salmiová, 55. Zeemanová. Rozhodčí: Özcigdemová (Tur.).
Sestava Sparty: Pižlová - DeBreeová, Odehnalová, Vyštejnová - Nepokojová (68. Bužková), I. Martínková, Bertholdová (81. Mikolajová), Stromová - Stašková, L. Martínková, Burkenroadová. Trenér: Žovinec.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud