Jakub Konečný
27. listopadu 2018 • 13:25

To jdi do pí*i! Pačinda v Plzni začal vyloučením, přijde o start jara

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vedle Joyela Kayamby a Jeana-Davida Beauguela je zatím jednou ze tří jistých zimních posil Plzně. Slovenský průšvihář Erik Pačinda se však na nové štaci neuvedl vůbec dobře. V sobotním utkání juniorské ligy proti Dukle Praha (1:3) byl devětadvacetiletý útočník vyloučen za urážku rozhodčího už ve 36. minutě, a určitě tak přijde o start jarní části FORTUNA:LIGY.



Magnet na maléry, problémový hráč. Špatnou pověst, kterou si Erik Pačinda vytvořil na rodném Slovensku, potvrzuje už i v Česku. V sobotním zápase juniorské ligy s Duklou Praha se devětadvacetiletý forvard nechal vyloučit už ve 36. minutě a oslabený tým, za který nastoupili i Tomáš Hájek, Pavel Bucha či Martin Zeman, následně prohrál 1:3.

Podle zápisu o utkání nejprve inkasoval Pačinda žlutou kartu za kritiku rozhodčího, když se slovně domáhal nařízení přímého volného kopu slovy: „Pískej to!“ Jelikož si však nedal pokoj a na napomenutí reagoval urážlivým výrokem „To jdi do píči!“, arbitr Jiří Houdek mu ukázal rovnou červenou kartu.

Takhle hlavní rozhodčí zaznamenal chování Erika Pačindy do zápisu o utkáníFoto Sport

Trojnásobný slovenský reprezentant zahájil probíhající sezonu v barvách DAC Dunajská Streda, nicméně kvůli neshodám s německým trenérem Peterem Hyballou v klubu na začátku října předčasně skončil a o dva týdny později podepsal coby volný hráč tříletý kontrakt s Viktorií Plzeň. Jelikož však už bylo po přestupovém termínu, s týmem Pavla Vrby zatím jen trénuje, podle regulí směl pouze třikrát nastoupit za juniorku.

„Erik je zkušený hráč, který pravidelně patřil k důležitým členům kádru Dunajské Stredy. Přesně zapadá do naší koncepce, kdy zde máme silnou česko-slovenskou osu týmu,“ řekl v říjnu k jeho příchodu generální manažer klubu Adolf Šádek.

Disciplinární komise LFA bude Pačindův úlet řešit na svém nejbližším zasedání, obvyklá sazba za prohřešek tohoto druhu je zákaz startu nejméně na tři ligové zápasy. Čekání na soutěžní debut v červenomodrém dresu se tak slovenskému potížistovi ještě protáhne.

Fotbalovým zákulisím se navíc nese, že vedení Plzně dokonce uvažuje o předčasném ukončení Pačindova kontraktu. Tyto informace však zatím nikdo nepotvrdil, obhájce titulu dnes čeká klíčový zápas Ligy mistrů na hřišti CSKA Moskva a logicky má zcela jiné starosti.

Hráčův agent Juraj Martvoň zatím odmítl celou věc komentovat. „Ležím v nemocnici, zavolejte příští týden,“ odpověděl na dotaz redaktora iSport.cz.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud