26. června 2019 • 04:40

Hvězdy zadarmo: v létě je volný Buffon, Balotelli i ikony Bayernu

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
  • Několik velkých hvězd je v létě k mání zadarmoNěkolik velkých hvězd je v létě k mání zadarmoFOTO: koláž iSport.cz

    Léto je tu a s ním i vlna fotbalových přestupů. Mladí talenti i zkušení hráči nemění kluby jen za horentní částky, dost zajímavých jmen bude k mání úplně zadarmo. Podívejte se s námi, které hvězdy vstupují do letního přestupního období bez smlouvy a čekají je námluvy s kluby.

  • Brankáři

    Nejvýraznější jméno mezi volnými brankáři náleží jednomu z nejlepších v historii. Gianluigi Buffon po jediné sezoně opustil PSG, ani v 41 letech ale nehodlá končit. Portugalské Porto si jej prý vybralo jako náhradu za jinou legendu, Ikera Casillase, nic ale ještě není dohodnuté a "Gigi" tak může zakotvit kdekoli.

    Na telefonát od nových zájemců bude čekat i dlouholetá opora mexické reprezentace Guillermo Ochoa, kterému skončila smlouva v belgickém Stadardu Lutych, nebo Španěl Adrián, kterému nebyla prodloužena smlouva ve West Hamu.

    Gianluigi Buffon po roce opustil PSGFoto Reuters

  • Obránci

    Z volných obránců by se dala poskládat pořádně zkušená obranná linie. Na pravý kraj se nabízí jeden z nejlepších krajních beků posledních let Dani Alves. Brazilský sběratel trofejí po dvou letech skončil v PSG a v šestatřiceti letech je připraven na novou výzvu. O tři roky mladší Antonio Valencia zase odešel z Manchesteru United, kde byl kapitánem.

    Jeden z nejžádanějších stoperů na trhu, Diego Godín, už svého nového zaměstnavatele v podobě Interu Milán. Pořád se ale nabízí bývalý kapitán Chelsea Gary Cahill, nebo zraněními sužovaný barcelonský Thomas Vermaelen, či zadák AC Milán Cristian Zapata.

    Levý kraj obrany některého z klubu může obsadit dlouholetá stálice Atlétika Madrid Felipe Luis. Mladší alternativou za něj je Alberto Moreno, kterého pustil vítěz Ligy mistrů Liverpool.

    Gary Cahill opustil Chelsea jako kapitánFoto Reuters

  • Záložníci

    Má trochu horkou hlavu a s dosavadním zaměstnavatelem ne zrovna ideální vztahy, přesto bude dost možná nejvíc horké zboží. Talentu má totiž teprve 24letý Adrien Rabiot na rozdávání. Potom, co šikovný středopolař opustil PSG, může některý ze světových velkoklubů posílit jako volný hráč.

    Zatím volný je i bývalý hráč Manchesteru United Ander Herrera, ač se spekuluje o tom, že by v Paříži měl nahradit právě Rabiota. Po konci ve West Hamu hledá nového chlebodárce i Samir Nasri, vyztužit křídelní prostory některého z týmů mohou ikony Bayernu Franck Ribéry Arjen Robben. 

    Adrien Rabiot není v PSG spokojený a stane se volným hráčemFoto Profimedia.cz

  • Útočníci

    Před dvěma anglickými hráči stojí víceméně totožný úkol. Někdejší mladí talenti musí ukázat, že i po kariérách ovlivněných zraněními mohou být ještě užiteční. O koho se jedná? Přece o Daniela Sturridge Dannyho Welbecka, kterým vypršely kontrakty v Liverpoolu, respektive Arsenalu.

    Velký zájem bude také o kapitána Werderu Brémy Maxe Kruseho, který se rozhodl neprodloužit smlouvu v mateřském klubu a vyzkoušet svou cenu na trhu volných hráčů. Krátkodobý kontrakt v Marseille skončil italskému bouřlivákovi Mariu Balotellimu, Tottenham se zase rozhodl neudržet vysokého španělského střelce Fernanda Llorenteho.

    Mario Balotelli bude v létě zase k máníFoto Reuters

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud