11. listopadu 2019 • 22:50

Socha pro Šurala (†28). Turci po něm pojmenovali park a dětské hřiště

Autor: krm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už více než půlroku uplynulo od tragické smrti fotbalisty Josefa Šurala, který na konci dubna nepřežil havárii minibusu na cestě ze zápasu. Jeho tehdejší tým Alanyaspor teď ve městě odhalil sochu českého reprezentanta, jméno ofenzivního hráče zároveň nese nově otevřený park s dětským hřištěm. „Vždy pro nás bude čest připomenout si jeho památku,“ uvedl prezident klubu Hasan Cavusoglu.



Aktuálně čtvrtý tým turecké ligy o pojmenování parku a odhalení sochy informoval na svých stránkách a sociálních sítích, slavnostního otevření se zúčastnili politici i zástupci vedení klubu.

Socha v životní velikosti Šurala zobrazuje v postoji s rukama za zády, na podstavci je logo Alanyasporu a jméno fotbalisty, který na jaře tragicky zemřel v nedožitých devětadvaceti letech.

Do Turecka Šural přestoupil v lednu 2019, v Česku předtím postupně působil v Brně, Liberci a Spartě. Celkem odehrál 217 ligových zápasů, ve kterých vstřelil 52 gólů. V reprezentačním dresu zasáhl do dvaceti utkání.

Alanyaspor odhalil sochu Josefa Šurala
Alanyaspor odhalil sochu Josefa Šurala

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud