16. dubna 2020 • 18:55

S fotbalem tu začínal Rosický, teď hřiště chtějí zbourat. Místní se bouří

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Poprvé si tu kopnul do míče Tomáš Rosický, za pár měsíců už však na hřiště na pražském Proseku, na němž hrávali i "střížkovští Bohemians" Karla Kapra, zbudou jen vzpomínky. Podle informací deníku E15 jej majitel chce prodat developerské firmě, která by plochu zastavila. Proti tomu se však část Prahy 9 vzepřela. Petici proti stavbě podepsalo už skoro tři tisíce lidí.



Válel za londýnský Arsenal, dnes řediteluje ve Spartě, ale první doteky s balonem, ty Tomáš Rosický poznal na pražském Proseku. Hřiště, které je ve vlastnictví SK Prosek, je však odkázáno k demolici.

A to se obyvatelům Prahy 9 vůbec nelíbí. Petici proti změně územního plánu týkající se areálu patřícího pražskému sportovnímu klubu SK Prosek podepsalo téměř tři tisíce lidí.

Přípravný zápas Slavie s Žižkovem na Proseku v roce 2017
Přípravný zápas Slavie s Žižkovem na Proseku v roce 2017

Přijít o sportoviště, které funguje pod hlavičkou Fotbalové akademie, nikdo nechce. Akademii však areál nepatří, má jej pouze v nájmu.

Místopředseda SK Prosek Viktor Furman serveru E15.cz řekl, že nájemné zdaleka nepokryje nutné investice. Proto se snaží prosadit výstavbu nové haly, která by řešila potřeby vlastních oddílů, kam patří basketbal, badminton či gymnastika. K té architekti navrhli hmotovou studii, náklady na stavbu odhadli na 200 milionů korun.

Celý článek i o roli Karla Kapra si přečtěte na webu E15 »

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud