14. července 2020 • 11:11

Hadamczik řekl, za kolik Sparta lákala Baroše. Matušoviče prý Baník vyhnal

Autor: mik, jon
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Milan Baroš v dresu Sparty? Dnes úsměvná představa, už ve světle toho, jak letenští fans ikonu Baníku vnímají. Ke spojení rudého dresu s mimořádným plejerem ale opravdu mohlo dojít. „Nabízeli padesát milionů,“ prozradil tehdejší majitel Baníku a někdejší kouč hokejové reprezentace Alois Hadamczik, když promluvil v obsáhlém rozhovoru pro deník Sport. Vyjádřil se i k třaskavému přesunu Miroslava Matušoviče.



Baroš už v devatenácti letech dělal kapitána Baníku, před sebou měl úžasnou kariéru. Nabídky se na Bazalech jen množily, nakonec zvítězil slavný Liverpool. O mimořádně nadaného útočníka stála na začátku nového tisíciletí i Sparta.

„Ano, nejdřív od nás kupovali Slončíka. To bylo za nějakých pět milionů, protože měl koleno v háji a oni si věřili, že mu to spraví. A pak nabízeli těch padesát za Baroše,“ prozradil Alois Hadamczik, který tehdy Baník řídil z pozice majitele klubu. Celý rozhovor čtěte ZDE »

Hadamczik lákavou sumu nevzal a počkal na ještě mimořádnější laso ze zahraničí. „Když jsem to odmítl, vysmívali se mi, že jsem blázen. Ale já jsem vycítil, že mě tím na druhou stranu začali brát hrozně vážně. Vydobyl jsem si tím jejich respekt. Sami mi pak vysekli poklonu šéfové Sparty i svazoví činovníci s tím, že kdo odmítne padesát mega z Česka a prodá ho za čtyřnásobek, je borec. Proto si vždycky vzpomenu na slova Pavla Pasky (Barošův agent), ať se vykašlu na hokej a dělám fotbal v Praze,“ přiblížil Hadamczik.

Alois Hadamczik vzpomíná na kariéru Milana Baroše, kterému jako mladíkovi v Baníku udělil kapitánskou pásku
Alois Hadamczik vzpomíná na kariéru Milana Baroše, kterému jako mladíkovi v Baníku udělil kapitánskou pásku

Dotkl se i jiné mimořádně citlivé události, kdy už k transferu na trase Ostrava - Praha došlo. Miroslav Matušovič patřil ke klíčovým personám Baníku, který získal titul v sezoně 2003/2004. V zimě 2005 ale blonďatý záložník kývl na přesun na Letnou, což mu dávali pocítit fanoušci z obou znesvářených táborů.

„Je mi ho líto, protože mu bylo ublíženo. Do Sparty jej nacpalo tehdejší vedení, aby za něj dostalo dvacet nebo třicet milionů. Není pravda, že tam chtěl sám, z Baníku ho doslova vyhnali. Bohužel si to někteří lidé prezentovali podle svého a ten kluk teď nemůže v Ostravě pomalu ani trénovat mládež,“ prohlásil Hadamczik.

Matušovič vydržel na Spartě čtyři roky, srdce fanoušků si ale nikdy zcela nezískal. Zato v Ostravě byl ve slavných časech jedním z největších idolů. Přesunem do Prahy pak mnohé příznivce zklamal a už mu nikdy neodpustili.

MOMENTY 4. nadstavbového kola: Baroš se loučil, boj o korunu střelců a Boleslav do Evropy?
Video se připravuje ...

INSIDER: Baroše mi připomíná Hložek. Hancko? Chovancovi rozumím
Video se připravuje ...

iSport podcast: Je Baroš největší postavou v dějinách Baníku? Co jeho role po kariéře?
Video se připravuje ...

MOMENTY sezony 19/20: Dominance Slavie, turbulentní Sparta či koronavirus
Video se připravuje ...

Barošovy momenty: Liverpool, turecké obrození i pomoc Baníku
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
2

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud