15. července 2020 • 12:20

Teqball ukáže v Praze All-Star Game! Zapojí se Kadlec, Karabec i Necid

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Teqball je v České republice teprve rok a půl. Česká asociace teqballu nyní míří hodně vysoko a chystá velkou teqballovou show, jedinečnou svého druhu - Teqball All-Star Game. Ta se uskuteční v pátek 17. července 2020 od 18.00 hod. v PVA EXPO PRAHA.



Teqball je sport, který si během krátké doby oblíbili ti nejlepší světoví fotbalisté a pyšní se titulem nejrychleji rostoucího sportu světa. Teqballové stoly najdeme ve všech významných klubech, např. v Manchesteru United, Chelsea, PSG, Realu Madrid, FC Barcelona či Juventusu. Doma na svých zahradách teqball válejí například Ronaldinho, Neymar , Douglas Costa, David Beckham či Lionel Messi . Čím to, že tento maďarský sport, o kterém jste možná ještě ani neslyšeli, takto dobývá svět?

Teqball – fotbalová pomůcka, která přerostla v samostatný sport

Teqball je sport podobný nohejbalu, úkolem je přehrát míč na soupeřovu polovinu stolu, který je speciálně zakřivený. Na první pohled to vypadá jako banální a nudná věc. Přidejme ale ke specifickému stolu také pravidla a máme tady bombu, která hráče nutí být neustále ve střehu, zapojovat celé tělo, dokonale kontrolovat míč a také rychle se rozhodovat a číst soupeřovu taktiku.

Teqball je velice komplexní hra, kdy míč musíte ovládat všemi částmi těla, střídat je a do toho si i pamatovat vaše útoky, které nesmíte opakovat. Najednou je z na první pohled obyčejné hry maximální zábava, která vás nutí se zlepšovat a posouvat dále. I proto je teqball nedílnou součástí tréninků hvězdných hráčů, kteří hledají další způsoby, jak se neustále zlepšovat.

Zábavnou hrou se z vás stane míčový kouzelník. Vždyť během jednoho setu teqballu máte kolem 80 doteků míče, to je mnohem více, než průměrných 40 doteků s míčem během fotbalového utkání.

Uvidíte také Karabce či Juliše

I české fotbalové hvězdy již teqball poznávají, proto se na páteční All-Star Game můžeme těšit na velká fotbalová jména. Dva tříčlenné týmy, vedené Václavem Kadlecem a Tomášem Necidem , se utkají v pro ně novém sportu, který není o náhodě, ale o umění s míčem.

V týmu Václava Kadlece se objeví například vycházející super talent Adam Karabec. V opačném týmu pak v Necidově týmu Lukáš Juliš či Ondřej Švejdík. Teqball All-Star Game tak slibuje velkou zábavu.

Více o All-Star Game ZDE>>>

Týmy se utkají celkem v šesti zápasech – tři zápasy v singlech a tři zápasy v doublech. Vítězem se stane ten tým, který v jednotlivých zápasech nasbírá více bodů za výhru.

Zajímavostí pak bude extra disciplína – fotbal 1vs1. Jak název vypovídá, jde o nemilosrdný duel mezi dvěma hráči o to, kdo první dosáhne čtyř branek. 1vs1 se hraje v kruhové mini aréně a i zde rozhoduje technická dovednost, obratnost a fyzická výdrž.

Tato forma fotbalu se také stává velice atraktivní záležitostí, proto neváhejte a přijďte se seznámit s těmito novými sporty a užít si parádní show, kde jistě o hezké a dramatické okamžiky nebude nouze.

Teqballový stůl zdarma? I to je možné

V České republice je teqball stále teprve objevovaným sportem, který je ale na vzestupu. Velkou měrou díky snaze podpořit zájemce, kteří by se teqballu rádi věnovali více, a to tím, že jim Česká asociace teqballu poskytne teqballový stůl úplně zdarma.

„O tento program rozvoje klubů je veliký zájem a moc nás těší, že díky němu teqball bude zase o něco blíže lidem,“prohlásil prezident České asociace teqballu Vlastimil Báča. I proto se tedy dá očekávat, že teqballové stoly brzy najdeme v mnoha školách, sportovních klubech, městech i sportovních hřištích.

Olympijský sen

Teqball je sport, který má před sebou velikou budoucnost. I díky uznání dvěma olympijskými výbory se o něm mluví jako o budoucím velkém kandidátovi pro zařazení do programu olympijských her. A to, že teqballové stoly najdete na všech světových kontinentech a ve velkém množství fotbalových klubů, je skvělá vizitka k tomu tento cíl dokázat.

Jak prohlásil legendární Ronaldinho: „Kdo miluje míč, bude milovat i teqball!“

All-Star Game v Praze se zúčastní Team Kadlec a Team NecidFoto Česká asociace teqballu

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud