6. ledna 2021 • 04:40

Lednová přestupová lákadla: volný Costa i boj o EURO, koho spasí PSG?

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
  • Už v lednu mohou přestoupit zajímavá jménaUž v lednu mohou přestoupit zajímavá jménaFOTO: koláž iSport.cz

    Největší přestupové bomby se většinou odpalují v letním období, i v lednu se ale nabízí pár zajímavých potenciálních přesunů. Které hvězdy, nespokojené či nenaplňující očekávání, by měly v zimě převléknout dres? 

  • Christian Eriksen (Inter Milán)

    28letý Dán měl po odchodu z Tottenhamu být jednou z hlavních hvězd Interu, kreativní tahoun, který bude přesnými přihrávkami zásobovat snajpry Romela Lukaka a Lautara Martíneze. Trenér Antonio Conte ho ale do svého týmu nechtěl, a podle toho taky vypadá Eriksenova minutáž. „Nepodařilo se mu aklimatizovat, nefunguje se zbytkem týmu, to je prostě objektivní fakt,“ nešetřil ho klubový ředitel Beppe Marotta v rozhovoru pro Sky Sports Italia. „Je fér dát mu šanci odejít někam, kde může hrát pravidelně.“

    Tím „někam“ má být PSG, kde by se setkal s oblíbeným trenérem Mauriciem Pochettinem, který jej vedl už v Tottenhamu. Přestupu nahrává fakt, že Interu se zalíbil jeden z hráčů Pařížanů, Leandro Paredes, a ve hře tak může být výměna.

    Odejde v zimě Christian Eriksen po roce z milánského Interu?Foto Twitter

  • Dele Alli (Tottenham)

    Měl se chystat na EURO coby jeden z tahounů Tottenhamu, místo toho leští lavičku. V lize naskočil jen čtyřikrát, jedinkrát od začátku. „Hráč v této pozici musí tvořit, ne dělat problémy svému vlastnímu týmu,“ sjel jej José Mourinho po nedávné pohárové výhře 3:1 nad Stoke.

    Alli zkrátka není oblíbencem portugalského trenéra, a pokud si chce vybojovat místo v nominaci anglické reprezentace na evropský šampionát, musí jít sbírat minuty jinam. I jeho by mohlo spasit PSG a trenér Pochettino, který na něj vždy sázel.

    Setká se Dele Alli znovu s Mauriciem Pochettinem?Foto Reuters

  • Diego Costa (volný hráč, naposledy Atlético Madrid)

    Ve 32 letech je stále zajímavé zboží. Tvrďák, co neuhne ze žádného souboje, a umí se gólově prosadit. V posledním roce ho sice trápila zranění, to by ale zájemce nemělo moc odrazovat, zvlášť když Diega Costu mohou získat zadarmo. V Brazílii narozený útočník, který reprezentoval Španělsko, se domluvil s Atlétikem Madrid na předčasném ukončení smlouvy, která měla vypršet v létě, a je volným hráčem.

    Hodně nahlas se mluví o návratu do Premier League, kde hrál za Chelsea. Jeho bývalý kouč José Mourinho by jej mohl uvítat v Tottenhamu jako zálohu za Harryho Kanea. Podle zdrojů z Anglie je ale ještě pravděpodobnější přesun do ambiciózního Wolverhamptonu. Na přestupy Wolves má ohromný vliv superagent Jorge Mendes, který zastupuje i Costu.

    Diego Costa je volný, vrátí se do Anglie?Foto Reuters

  • Isco (Real Madrid)

    Stejně jako Alli, i Isco by si rád vybojoval nominaci na blížící se EURO, a k tomu potřebuje sbírat víc minut. Za Real Madrid naskočil do deseti ligových klání, většinou jako náhradník na posledních dvacet minut. Královský velkoklub by se nebránil odchodu 28letého záložníka, spíš než hostování preferuje přestup, aby mohl získat peníze na letní příchody.

    V poslední době se hovořilo o zájmu Arsenalu, ten ale neplánuje příliš utrácet. Navíc mu na pozici ofenzivního záložníka roste poklad jménem Emile Smith-Rowe. Nejpravděpodobnější je tak setrvání ve Španělsku, kde má mít o šikovného záložníka zájem Sevilla. V ní by se Isco potkal s trenérem Julenem Lopeteguim, který jej vedl v reprezentaci i v Madridu.

    Isco potřebuje z Realu Madrid pryčFoto Reuters

  • Sami Khedira (Juventus Turín)

    Bývalý německý reprezentant byl koučem Andreou Pirlem v létě označen za nepotřebného a v aktuální sezoně za Juventus neodehrál ani minutu. Kontrakt mu vyprší v létě, už teď má ale povoleno odejít zcela zdarma. Khedira podle zpráv z Anglie tvrdě maká při individuálním tréninku, aby byl připravený na náročnou Premier League, kam by rád přestoupil. 33letého rodáka ze Stuttgartu by v kádru rád uvítal Carlo Ancelotti, trenér Evertonu, který jej dříve vedl v Realu Madrid.

    Sami Khedira je v Juventusu nepotřebnýFoto Profimedia.cz

  • Jesse Lingard (Manchester United)

    Manchester United využil klauzule, díky které prodloužil smlouvu Jesseho Lingarda o další rok. Podle informací serveru Goal ale jen proto, aby ho mohl prodat, a ne nechat odejít zadarmo. 28letý záložník pod Solskjaerem neodehrál jedinou ligovou minutu z aktuální sezony a zájemci na něj zrovna frontu nestojí, týmům z druhé poloviny tabulky Premier League by ale mohl pomoct. United se nebrání tomu pustit jej v lednu na hostování a prodeji až v létě.

    Jesse Lingard za United moc nehrajeFoto Profimedia.cz

  • Divock Origi (Liverpool)

    25letý belgický útočník je hrdinou fanoušků Liverpoolu. Sice moc nehraje, ale když už nastoupí, dává důležité góly. To je hezká věc, na místo ve výběru Belgie pro EURO to ale nestačí, a to Origi dobře ví. Minutáž, která se v této sezoně smrskla na mrzkých osm ligových minut, by rád rozšířil jinde. Podle informací serveru Goal by se v Interu mohl potkat s krajanem Romelem Lukakem, případně se přesunout k Wolves, kteří se kvůli fraktuře lebky kanonýra Raula Jiméneze poohlížejí po útočníkovi. 

    Divock Origi je na odchodu z LiverpooluFoto Reuters

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud