4. června 2021 • 11:09

Postavy valné hromady: grilovaný šéf financí, ochranka i svérázný Pelta

Autor: šp, šq
Vstoupit do diskuse
2
  • Video se připravuje ...

    Čtvrteční valná hromada FAČR určila nové vedení českého fotbalu. Předsedou se stal Petr Fousek, který porazil Karla Poborského. Během celodenního jednání na sebe ale upozornili i jiní. Tradičně svérazný byl Miroslav Pelta, pod tlak se dostal finanční ředitel asociace Libor Kabelka. Projděte si příběhy dalších postav valné hromady.

  • Nejgrilovanější - Libor Kabelka

    Finanční ředitel asociace se dostal pod těžký tlak. Nejprve jeho zprávu o hospodaření podrobili delegáti tvrdé kritice (Cirkus Humberto, Fraška) a Kabelka při své obhajobě vůbec nevypadal přesvědčivě („Nedovedete fundovaně odpovědět, když se vás někdo zeptá.“). Pak valná hromada, moravská komora dokonce jeho zprávu ani neschválila. Pod další palbou se ocitl, když se do něj opřel předseda Revizní a kontrolní komise Zdeněk Šimek, a to kvůli nesoučinnosti při vyšetřování. Kabelka byl nepřímo vyzván k odstoupení.

    Rozzlobení delegáti ke kauze dezinfekce: Když ukradnu rohlík a vrátím ho, to je v pořádku?
    Video se připravuje ...

  • Nejostřejší - Zdeněk Šimek

    Předseda revizní a kontrolní komise podrobil adresné kritice případ dezinfekce. „Přípravná fáze projektu byla naprosto neprofesionální, ba diletantská, popřípadě záměrně nekonkrétní a celkově nekvalitní. Nebyl vyloučen ani záměr vyvést prostředky z FAČR,“ hromoval. Stejně tak zpochybnil nákup sportovních potřeb pro ženské týmy. Také napadl asociaci, že v řadě případů nedodala potřebnou dokumentaci.

    Předseda revizní a kontrolní komise Zdeněk ŠimekFoto FAČR

  • Nejemotivnější - Martin Mulač

    Finančnímu řediteli Kabelkovi předhodil Cirkus Humberto, Miroslavu Peltovi skákal do řeči, až mu ten doporučil prášek. Když mluvil, nechtěl přestat, až mu předsedající Jan Pauly pohrozil ochrankou a vyvedením ze sálu. Seznamte se: Martin Mulač, na valné hromadě neúspěšný kandidát na člena za Čechy, jinak lídr iniciativy Nový fotbal – Nové tváře a šéf společnosti ProFutbólAnalatics, mezinárodního programu pro analýzu a zlepšení dovedností mladých hráčů.

    Kandidát do výkonného výboru Martin MulačFoto FAČR

  • Nejsvéráznější - Miroslav Pelta

    Majitel Jablonce typicky po „peltovsku“ zareagoval na vystoupení Martina Mulače, který nebyl spokojen se zprávou o hospodaření z úst finančního ředitele Libora Kabelky. „Lidi si pletou pojmy s dojmy. Sedí na úplně jiným hajzlu. Tyhle prachy jsou z toho, co kluby vykopaly v evropských soutěžích. Pan Mulač si plete dojmy s pojmy. Snad se tady z toho nestane cirkus. Doporučoval bych mu, aby si vzal prášek,“ sypal ze sebe.

    Lidi sedí na úplně jiným hajzlu, vzkázal Pelta kritikovi hospodaření Mulačovi
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
2

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud