29. září 2021 • 11:33

Schick je teď výš než Messi. Legenda vybrala TOP 10 útočníků na světě

Autor: ČTK, iSport.cz, pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český fotbalista Patrick Schick patří podle bývalého německého reprezentanta Stefana Effenberga mezi desítku nejlepších útočníků v Evropě. Vicemistr Evropy z roku 1992 a vítěz Ligy mistrů s Bayernem Mnichov zařadil ofenzivního tahouna Leverkusenu na desáté místo svého pořadí.



V Effenbergově pořadí chybí hvězdný Lionel Messi z Paris St. Germain. Za nejlepší útočníky současnosti Effenberg považuje Poláka Roberta Lewandowského z Bayernu Mnichov a Nora Erlinga Haalanda z Borussie Dortmund.

„Jsou to výjimeční hráči. Podle mě patří k pěti nejlepším útočníkům v historii bundesligy vedle Gerda Müllera, Giovaneho Elbera a Juppa Heynckese. A jsou v takové formě, že je mezi evropskými útočníky řadím na vrchol svého top ten,“ řekl Effenberg zpravodajskému serveru t-online.

Třiapadesátiletý německý internacionál za oba kanonýry z bundesligy zařadil Karima Benzemu (Real Madrid), Cristiana Ronalda (Manchester United), Kyliana Mbappého (Paris St. Germain), Romelua Lukakua (Chelsea), Cira Immobileho (Lazio Řím), Muhammada Salaha (Liverpool), Sebastiena Hallera (Ajax Amsterodam) a Schicka .

Český reprezentant se dělí se čtyřmi góly o čtvrté místo v tabulce střelců německé ligy, Leverkusen je i díky jeho výkonům po šesti kolech druhý o tři body za Bayernem.

Hašek o Schickovi: Chyběla pracovitost, pak mu to docvaklo
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud