15. října 2021 • 15:41

Fotbal sází stromy. Šmicer patronem podpory lesů, jak se dá pomoct?

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Den za obnovu lesa. Už 16. října se na třinácti místech ve všech krajích republiky budou sázet stromky, v porostech nové generace může každý účastník zarazit do hlíny sazeničku. Akce je pořádána za podpory Fotbalové asociace a jejím patronem se stal Vladimír Šmicer. 



„Do lesa chodíme pravidelně s pejsky. A i my jsme si všimli kůrovcové kalamity," prozrazuje Vladimír Šmicer. Na Dni za obnovu lesa nebude chybět, stal se dokonce patronem celé akce, kterou podporuje také Fotbalová asociace ČR.

„Kalamita způsobená suchem a klimatickou změnou znamená také počátek nového lesa. Odolnějšího, druhově pestřejšího. Ten chceme představit. Vyberte si tedy 16. října některou ze třinácti lokalit, nejbližší vašemu bydlišti, a zasaďte symbolicky třeba jen jedinou sazeničku,“ vzkazuje generální ředitel Lesů ČR Josef Vojáček.

Každý účastník může vysadit stromky v lesích nové generace, pomoci s jejich oplocením či úklidem klestu nebo se jen zúčastnit doprovodného programu. Kromě lesnických činností je na všech 13 místech připravený program pro celou rodinu. Na procházce s lesníky vyvěsí účastníci Dne přístřešky pro sovy a jiné noční dravce, přesvědčí se, jaké lesy podnik sází místo uhynulých porostů a co se dělá pro zadržování vody v krajině. Více informací naleznete zde.

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud