25. listopadu 2021 • 16:54

Hořejšímu už hrozí trest. Etická komise FAČR chce obnovit jeho stíhání

Autor: šq
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Podle policie a jejích odposlechů měl Jan Hořejší, sekretář Řídící komise pro Čechy, donést od Romana Rogoze úplatek ve výši 100 tisíc korun sudímu Robertu Hájkovi, aby ovlivnil utkání Živanice–Vyšehrad. Předchozí etická komise FAČR jeho stíhání zastavila. Ta nová by ho ráda obnovila.



Ovšem ve chvíli, kdy už došlo k zastavení disciplinárního řízení, se nedá obnovit jen tak. „V takovém případě musíme podat podnět generálnímu sekretáři, aby zvážil podání dovolání k odvolací komisi,“ říká Jan Eisenreich, který v čele etické komise po červnové valné hromadě nahradil Jana Paulyho staršího.

Etická komise rovněž projednávala případy dalších osob, které se objevují v Berbrově kauze. Ovšem pouze těch, které zůstaly členy fotbalové asociace. Na zbylé už její spravedlnost nedosáhne. Ze sedmnácti, s nimiž v souladu s řády předchozí komise zahájila a ihned přerušila řízení, jich zbylo pouze pět: Miloš Vitner, Jiří Musil, Martin Uvíra, Zdeněk Koval, Petr Klupák. Ostatní vystoupili.

Koho se tedy už etická komise netýká? Romana Berbra, Romana Rogoze, Jany Štychové, Jiřího Kabyla, Michala Myšky, Jiřího Houdka, Pavla Vlasjuka, Jiřího Kříže, Marka Janocha, Jana Cihláře, Roberta Hájka, Tomáše Grímma.

To samé by mohl učinit i Hořejší, ale bude s tím mít asi větší potíž: z pozice své funkce, o niž nepřišel, je stále zaměstnancem FAČR.

Etická komise navíc nově zahájila se čtveřicí Tomáš Linhart (sedí ve výkonném výboru LFA), Miroslav Svoboda, Milan Tandara a Miroslav Skála. Nově proto, že díky možnosti nahlížet do spisu objevila dosud neznámé skutečnosti.

Všechny, tedy devět fyzických osob, a navrch zástupce FC Slavoj Vyšehrad, si komise pozvala ke slyšení na 9. prosince. „Jsme připraveni přísně trestat,“ řekl už dříve Jan Eisenreich.

iSport podcast: Berbrova kauza se může rozšířit mnohem dál. Kam pokračuje vyšetřování?
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud