Ondřej Škvor
4. února 2022 • 12:50

Domluveno. NSA vyjednala fanoušky v hledišti. Od března na sto procent

Vstoupit do diskuse
6
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
SESTŘIH: Brighton - Manchester City 0:4. Titul je blíž, zářil Foden
VŠECHNA VIDEA ZDE

Z dosud povolené tisícovky od 18. února na polovinu kapacity, od března naplno. Ještě to sice vláda neposvětila, ale zásadní dohoda mezi sportem a státem ve čtvrtek skutečně vznikla. Fanoušci se velmi pravděpodobně vrátí na tribuny v maximálním možném počtu.



Ve čtvrtek se setkali zástupci Národní sportovní agentury s lidmi z ministerstva zdravotnictví a Národního institutu pro zvládání pandemie (NIZP). Na schůzce došlo k dohodě o postupném návratu diváků na sportovní akce.

Počínaje 18. únorem se může zaplnit každé druhé sedadlo, přičemž u stojících diváků by platilo omezení na 500 lidí. S nástupem března už může být vyprodáno.

Nyní se čeká pouze na razítko od vlády. Stát se může cokoli, ale mělo by se jednat jen o formalitu. Přitom už od 9. února, na základě středečního rozhodnutí Fialova kabinetu, mohou do hledišť i lidé bez covidových certifikátů, podobně jako tomu bude v restauracích a jiných volnočasových aktivitách.

Obecně to je zásadní zpráva pro fotbalové a hokejové kluby, které kvůli restrikcím hlásí velké ztráty na vstupném a přidružených tržbách.

NSA tuto informaci zatím nepotvrdila. A to patrně proto, že čeká na oficiální potvrzení od vlády a respektuje její právo, aby dohodu oznámila jako první. „S ministerstvem jednáme o rozvolnění několik posledních týdnů, velmi intenzivně. Mohu potvrdit, že ve čtvrtek došlo k domluvě na návrhu rozvolnění. Do schválení vládou ho však nebudeme komentovat,“ řekl mluvčí NSA Jakub Večerka.

Pokud skutečně dojde k dohodě, Sparta o den prošvihne uvolnění. 17. února hraje play off Konferenční ligy doma s Partizanem Bělehrad. Je však možné, že zažádá o výjimku.

Slavia - Baník: Krásné sešívané choreo oslavuje 127 let klubu
Video se připravuje ...

Sparta - Slavia: Letenští diváci spustili choreo na počest Praze
Video se připravuje ...

Baník - Karviná: Fanoušci domácích se vytasili s balonkovým choreem
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
6

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud