8. února 2022 • 20:42

Obviněný Greenwood přišel o klíčového sponzora. Vyhrožoval studentce?

Autor: Julius Nosko
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
VŠECHNA VIDEA ZDE

Od minulého týdne se na Ostrovech asi nic neřeší víc. Zatčení mladíka Masona Greenwooda (20) rezonuje nejen ve fotbalové společnosti. Vycházející hvězda Manchesteru United byla zatčena za údajné napadení, znásilnění a vyhrožování smrtí mladé osmnáctileté studentce. Útočník byl ve středu propuštěn na kauci a nyní ho opouští gigantický partner.



„Rudí ďáblové“ do něj vkládali naději, ale mladík se vlastním přičiněním pohřbil dříve, než vyšel na výsluní. Stažení dresů, kritika na sociálních sítích, to vše již proběhlo. Po obvinění se nepřímo na sociálních sítích ozvala skupina jeho spoluhráčů, kteří se snaží od něj zřejmě distancovat. Cristiano Ronaldo, Edinson Cavani a Victor Lindelöf ho na Instagramu přestali sledovat.

Ve středu minulého týdne policie v Manchesteru uvedla: „20letý muž zatčený (v neděli 30. ledna 2022) pro podezření ze znásilnění a napadení ženy, byl propuštěn na kauci.“

Pro Greenwooda noční můra stále nabírá na obrátkách. Sponzor Nike s ním ukončil veškerou spolupráci. Není se čemu divit, Greenwood nepoškozuje image „pouze“ sobě, ale má negativní dopad širšího charakteru. Minulý týden bylo v prohlášení společnosti sídlící v americkém Oregonu uvedeno, že přerušují s Greenwoodem vztah. Mluvili o hlubokém znepokojení. Ovšem nyní razantním krokem ukončili jeho sponzorskou smlouvu. Kromě toho, že Nike přerušilo vztahy s hráčem, sponzor dresu United TeamViewer uvedl, že „pečlivě sledují vývoj“.

Dresy Masona Greenwooda už se neprodávají
Dresy Masona Greenwooda už se neprodávají
Veškerý merchandising United týkající se Greenwooda byl z prodeje stažen a klub tvrdí, že mladík nebude trénovat ani hrát, dokud se situace nevyřeší. Dokonce potvrdil, že si příznivci dresy s Greenwoodovým jménem budou moci zdarma vyměnit. I anglická reprezentace ujišťuje, že ho nebude zvažovat do nominace, dokud se situace neobjasní. Jeden z oficiálních partnerů United, firma Cadbury, říká, že ho nebude používat v žádných marketingových produktech, „dokud budou tato obvinění vyšetřována,“ uvedl Daily Mail.

Počítačová hra FIFA se rovněž distancuje od chování hráče a v populární hře už se neobjevuje.

Ve čtvrtek prozatímní šéf United Ralf Rangnick připustil, že se útočníkovo zatčení řešilo v týmu. „Měli jsme interní diskuse, ale jsem si docela jistý, že každý pochopí, že by interními měly i zůstat. Je to pro všechny neobvyklá situace,“ vyjádřil se německý odborník.

Studentka, jež Greenwooda žalovala, nedávno prolomila mlčení, aby poděkovala svým podporovatelům. Řekla, že uplynulý týden byl obtížný a oznámila, že až do policejního vyšetřování nebude činit žádná další prohlášení.

Minulý týden anglický list Sportsmail oznámil, že Greenwood posílil bezpečnost ve svém sídle v Cheshire za 14 000 liber (přes 400 tisíc korun) měsíčně poté, kdy byl propuštěn na kauci. Na pronajatý dům dohlíží soukromí hlídači a odborník v nemovitosti nainstaloval domácí kamerový system, schopný nahrávat až z osmi kamer.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud