Štěpán Filípek
Premium
21. června 2022 • 19:25

Trenér Uhrin míří na Kypr. Vsadí na bývalou hvězdu Slavie i další Čechy

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ve znamení comebacků se ponese nové angažmá trenéra Dušana Uhrina mladšího. Po jarním působení v Dinamu Bukurešť se takřka po dvanácti letech znovu objeví v kyperské lize, kam ho zlákal nováček Karmiotissa. Dres týmu, který vyznává červenou a bílou, při tom oblékne stejně jako při společném působení ve Slavii záložník Josef Hušbauer. Vedle něho budou za tým nastupovat i další dva krajané z české ligy. „Těším se, že tam budeme spolu. Kdybych mohl, vzal bych českých hráčů ještě o jednoho dva víc, ale asi už je přivádět nebudeme,“ říká Uhrin.



V roce 2010 vedl syn trenéra vicemistrů Evropy AEL Limassol. Nyní se vrátí do stejného města, jen pouze ke konkurenci. „Mělo to trošku vliv. Díky tomu, že už jsem na Kypru byl, mě přes manažera, kterého mám delší dobu, oslovili. Byl jsem se tam na čtyři dny podívat a dohodli jsme se. Podmínky a to, jak tam vypadá práce trenéra, znám,“ popisuje Uhrin námluvy předcházející uzavření roční smlouvy. „Hlavně lidé, kteří se na Kypru kolem fotbalu pohybují, si mě pamatují. Ještě jsem ani nepodepsal smlouvu, a spousta z nich mi volala s gratulací, že tam jdu.“

Karmiotissa vyhrála druhou ligu a rozhodla se pro velké změny. A to nejen

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud