16. července 2022 • 20:18

Češi v Jakartě: Krmenčík slavil jako Ronaldo, vlastňák i penalta Kúdely

Autor: paš
Vstoupit do diskuse
5
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
SESTŘIH: Toronto - Boston 1:3. Pastrňák gólem uklidnil Bruins, Maple Leafs na pokraji vyřazení
VŠECHNA VIDEA ZDE

České duo Michael Krmenčík - Ondřej Kúdela má za sebou divokou premiéru v daleké Indonésii. Už po ohlášení exotického angažmá bylo zřejmé, že bývalí hráči pražské Slavie se zařadí mezi hlavní hvězdy Persije Jakarta. Svou pozici v mužstvu oba okamžitě potvrdili, když se před zaplněnými tribunami výrazně podepsali pod úspěšnou generálku. K výhře 4:2 nad RANS Nusantara přispěli vstřelenými góly, Kúdela po vlastní brance proměnil pokutový kop a zaznamenal i asistenci.



Zatímco ve Slavii se Krmenčík načekal i kvůli zranění na první zásah téměř měsíc a půl, v Jakartě ho vstřelil už po sedmi minutách na hřišti. Po průnikové přihrávce od svého spoluhráče postrčil balon špičkou levé nohy podél soupeřova brankáře.

A že z premiérové branky má obrovskou radost dokládá i fakt, že ji oslavil ve stylu Cristiana Ronalda.

29letý forvard se činil také u čtvrté trefy Persije Jakarta. V 58. minutě ho v pokutovém území hlídající bek nakopl do kotníku a spadl, nařízenou penaltu i po Krmenčíkově radě proměnil český parťák Kúdela.

A počínal si zkušeně, když na přízemní střelu k pravé tyči gólman neměl šanci dosáhnout. Český reprezentant alespoň odčinil vlastní gól z 50. minuty, kterým nechtěně snížil na 2:3.

Kromě pokutového kopu na sebe upozornil i přesnou přihrávkou na vzdálenost několika desítek metrů, kterou přetavil Hanno Behrens v druhý gól týmu.

Po proměněné penaltě za aplausu diváků opustil hřiště Krmenčík, Kúdela při debutu odehrál 70 minut.

Jenže i přes dvě branky českých hráčů se hlavní hvězdou zápasu stal německý záložník Hanno Behrens. 32letý bývalý hráč Darmstadtu nebo Norimberku z druhé německé bundesligy se blýskl dvěma góly a jednou asistencí.

Persija Jakarta rozehraje domácí soutěž už příští sobotu, kdy zajíždí na hřiště Bali United. Jak se bude dařit české dvojici Krmenčík - Kúdela?

Vstoupit do diskuse
5

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud