Štěpán Filípek
6. října 2022 • 11:24

Uhrin o konci na Kypru i Hušbauerovi s Ďurišem. Bude teď lázeňský hoteliér?

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jeho zahraniční angažmá se odehrávala hlavně v Rumunsku, včetně Kluže, která se ve čtvrtek večer postaví pražské Slavii v Konferenční lize. Trenér Dušan Uhrin mladší se však naposledy vydal na Kypr, kde převzal nováčka tamější ligy, tým Karmiotissa Pano Polemidion. Soustředil v něm utěšenou česko-slovenskou hráčskou kolonii v čele s Josefem Hušbauerem či Michalem Ďurišem, jenže po dvou porážkách se sbalil a odjel zpět do Česka. „Bylo to z osobních důvodů. Problémů tam i doma bylo tolik, že jsem se rozhodl skončit,“ říká ve speciálním videorozhovoru, v němž hovoří o zákulisí kyperského týmu i nesplněných očekáváních.



V Karmiotisse, jehož majitel měl nadmíru ambiciózní plány, si Uhrin alespoň krátce zopakoval spolupráci ze Slavie, kde se poprvé sešel se záložníkem Hušbauerem. Ďuriše, o něhož mělo údajně v létě zájem Slovácko, přivedl až krátce před startem soutěže, i když tomu klubový majitel nebyl nakloněn. „A hned v prvním zápase dal Ďuriš gól,“ usmívá se Uhrin.

Z Liberce přivábil také brankáře Milana Knoblocha, jenž zůstal jedničkou i po nástupu bývalého trenéra Dynama Kyjev či běloruské reprezentace Alexandra Chackeviče, stejně jako z Pardubic Tomáše Čelůstku. Vynachválit si pak Uhrin nemohl zkušeného slovenského stopera Tomáše Hubočana.

Co teď bývalý kouč Slavie, Plzně či Mladé Boleslavi plánuje? Nabízí se, že se bude starat o penzion Mariot – ten ve Františkových Lázních vybudoval Dušan Uhrin starší, kouč vicemistrů Evropy 1996, a letos ho svěřil právě svému synovi a jeho manželce. „Mám energii a chci zase něco dokázat,“ nevzdává se Uhrin junior trenérské dráhy.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud