Štěpán Filípek
6. října 2022 • 11:24

Uhrin o konci na Kypru i Hušbauerovi s Ďurišem. Bude teď lázeňský hoteliér?

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jeho zahraniční angažmá se odehrávala hlavně v Rumunsku, včetně Kluže, která se ve čtvrtek večer postaví pražské Slavii v Konferenční lize. Trenér Dušan Uhrin mladší se však naposledy vydal na Kypr, kde převzal nováčka tamější ligy, tým Karmiotissa Pano Polemidion. Soustředil v něm utěšenou česko-slovenskou hráčskou kolonii v čele s Josefem Hušbauerem či Michalem Ďurišem, jenže po dvou porážkách se sbalil a odjel zpět do Česka. „Bylo to z osobních důvodů. Problémů tam i doma bylo tolik, že jsem se rozhodl skončit,“ říká ve speciálním videorozhovoru, v němž hovoří o zákulisí kyperského týmu i nesplněných očekáváních.



V Karmiotisse, jehož majitel měl nadmíru ambiciózní plány, si Uhrin alespoň krátce zopakoval spolupráci ze Slavie, kde se poprvé sešel se záložníkem Hušbauerem. Ďuriše, o něhož mělo údajně v létě zájem Slovácko, přivedl až krátce před startem soutěže, i když tomu klubový majitel nebyl nakloněn. „A hned v prvním zápase dal Ďuriš gól,“ usmívá se Uhrin.

Z Liberce přivábil také brankáře Milana Knoblocha, jenž zůstal jedničkou i po nástupu bývalého trenéra Dynama Kyjev či běloruské reprezentace Alexandra Chackeviče, stejně jako z Pardubic Tomáše Čelůstku. Vynachválit si pak Uhrin nemohl zkušeného slovenského stopera Tomáše Hubočana.

Co teď bývalý kouč Slavie, Plzně či Mladé Boleslavi plánuje? Nabízí se, že se bude starat o penzion Mariot – ten ve Františkových Lázních vybudoval Dušan Uhrin starší, kouč vicemistrů Evropy 1996, a letos ho svěřil právě svému synovi a jeho manželce. „Mám energii a chci zase něco dokázat,“ nevzdává se Uhrin junior trenérské dráhy.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud