Štěpán Filípek
26. června 2022 • 14:30

Dynastie pokračuje: Dušan Uhrin III. cepuje děti, od dědy dostane učebnici

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenérský rod Uhrinů se utěšeně rozrůstá. A dokonce rovnou Dušanů Uhrinů. Tohle křestní jméno i příjmení proslavil kouč vicemistrů Evropy, štafetu převzal jeho syn, jenž nyní vzal kyperskou Karmiotissu, a díky němu v tradici pokračuje Dušan Uhrin nejmladší.



„Mám z toho velkou radost, opravdu,“ říká devětasedmdesátiletá trenérská legenda.

„Pevně věřím, že v rodinné tradici pokračovat nebude. Neví, co by ho v profi fotbale čekalo,“ směje se otec Dušan Uhrin mladší. „Ne, jsem rád, že na dědu navazuje,“ dodává vzápětí.

Zatím poslednímu z trenérské dynastie táhne teprve na dvaadvacet a vedle studia vysoké školy se zatím zhlédl v cepování mládeže v Hostivaři. Vede mladší přípravku. „Hrozně ho to baví, má cit na vedení lidí. Je dobře, že takhle začíná a dělá mládež, ví, co chce. Já taky začal s dorostem Admiry a přešli jsme z I. A třídy až do první dorostenecké ligy,“ připomíná Dušan Uhrin starší.

„Začal s tím sám, já byl v cizině. Manželka ho dobře vychovala,“ říká Uhrin mladší.  „Má organizační schopnosti, v covidové době začal dělat i individuální tréninky.“

V akci už ho viděli oba. „Já jsem se byl podívat, když měli turnaj. A teď jsem mu říkal, že přijdu na trénink. Ptal jsem se ho: A hele, můžu si s tebou zatrénovat?“ směje se Uhrin starší.

Na předávání cenných rad z bohaté kariéry prý zatím ještě tolik nedošlo, ale… „Napsal jsem kdysi učebnici pro trenéry, chtěl bych mu ji dát, mám ji doma připravenou. Povídal jsem mu, že s touhle brožurou může trénovat i třetí ligu.“

Třeba jednou půjde i v dalších stopách, které prošlapali děda s tátou…

Ligové grémium: Bláznivý kalendář, lex Šádek i změny u žlutých karet
Video se připravuje ...

Zaměřit se na mládež a shánět peníze, vzkazují NHL hvězdy Hadamczikovi
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud