Martin Vait
15. listopadu 2022 • 18:35

Dloubák: Devadesátky jako zlaté časy. Vesnice i EURO, kdy Berger už balil

Autor: Martin Vait, TV iSport
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Těžko najít úspěšnější rok pro český sport než L.P. 1996. Hokejový národní tým vybojoval svou první zlatou medaili na MS, fotbalová reprezentace doputovala do finále EURO. Slavia se dostala do pozdní fáze Poháru UEFA podobně jako čtyři roky předtím Sparta v nultém ročníku Ligy mistrů.



Eurofie panovala na hřišti i v hledišti. Brněnské Boby trhaly divácké rekordy, fotbalové vesnice na druhé straně přinesly do prvoligového prostředí pravou autentickou stránku české kopané. Jak došlo k neopakovatelným úspěchům českého fotbalu a proč silné postavení českého fotbalu nepřežilo dodnes?

Všem fenoménům devadesátých let v českém fotbale se zábavně i v souvislostech věnuje nová publikace Fotbalové devadesátky, kterou v rámci Edice Sport sestavil redaktor deníku Sport Štěpán Filípek. Ten je i hostem nového dílu pořadu a podcastu Dloubák, který moderuje Martin Vait.

Dloubák je pořad a podcast iSport.cz o nejzajímavějších a nejdůležitějších událostech v českém fotbale a jeho zákulisí. Zasvěceně, v souvislostech, s nadhledem. S redaktory Sportu i odborníky z fotbalového prostředí. Každé pondělí, a po fotbalových Studiích iSport.cz. Všechny díly Dloubáku najdete na iSport.cz/podcasty, ve všech podcastových aplikacích i YouTube deníku Sport.

0:00 Jak přišly Sparta, Slavia a další kluby v Česku do rukou podnikatelů a co přinesli nového?
13:10 Kdo vlastnil kluby v Česku, proč se fotbal stal polosvětem a v čem mecenášství přetrvává dodnes? Kde je dnes devadesátkovým průkopníkům konec?
28:17 Blšany a Drnovice: Fotbalové vesnice v první lize. Jak došlo k úspěchu na Euro 1996?
35:23 Chybí českému fotbalu devadesátky? Jaké materiály najdou čtenáři v knize?

Knihu Fotbalové devadesátky si můžete koupit na iKiosek.cz>>>

Fotbalové devadesátkyFoto Sport

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud