Martin Hašek
16. prosince 2022 • 11:00

Fotbalová deskovka! Stvořil ji nadšenec z postele, vyhrajte ji na iSport.cz

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tohle je vánoční příběh, který stojí za to. Fotbalový nadšenec Roman Bilavčík si zhmotnil sen o fotbalové deskovce, kterou vyrobil i díky kampani na HitHitu. Deskovou hru Fotbalový tým hvězd vymyslel, když se skoro nemohl hnout a v posteli bojoval s únavovým syndromem. Unikátní novinku můžete získat ve facebookové soutěži webu iSport.cz.



Jedinečná taktická stolní hra Fotbalový tým hvězd dokázala prostřednictvím kampaně na HitHit spatřit světlo světa a první exempláře vyjely z tiskárny.

Deskovka je založená na principech strategické hry, ve které se kupuje a skládá ideální jedenáctka fotbalistů. Hra je vytvořena pro všechny věkové kategorie a pro zábavu nejen fotbalových nadšenců, ale také celé jejich rodiny. Pořídit se dá od 1250 korun. Můžete ji ale i vyhrát díky facebookové soutěži webu iSport.cz.

Roman Bilavčík, bývalý fotbalista Slovácké Slavie Uherské Hradiště, ke svému nápadu přilnul, když mu bylo nejhůř a bojoval s únavovým syndromem.

„Nedokázal jsem se pořádně postavit, dojít na záchod bylo maximum, co jsem dokázal. Fotbal mi dával sílu. Dá se říct, že mě to každý den drželo při životě,“ vysvětluje Bilavčík. „S rodinou jsme hráli i deskovky, tak nás napadla myšlenka na nějakou fotbalovou deskovku. Nemohli jsme na trhu žádnou najít, tak přišel nápad nějakou vytvořit.“

Ve hře jde o to, že si účastník nejprve koupí trenéra v malém okruhu a poté přejde do hlavního velkého okruhu, kde si kupuje fotbalisty a ty skládá do své jedenáctky hráčů. Když se poskládá tým jedenácti fotbalistů, každý hráč má možnost za hru třikrát vystřídat.

Figurky fotbalistů mají různé hodnoty od 10 až po 210 milionů a jsou tradičně rozdělené na brankáře, obránce, záložníky a útočníky. Ve hře je několik možných variant sestavení nejlepšího týmu a hráči musí promýšlet své nákupy. Je zde několik úrovní, jak jde poskládat fotbalisty a hrát tak s týmem v evropských pohárech – buď v Evropské lize, kde mají hráči dvojnásobnou hodnotu, nebo s nejlepším týmem v Lize mistrů, kde mají hráči trojnásobnou hodnotu.

Do hry se dá také vložit vlastní postava. Stačí se vyfotit, vymyslet přezdívku nebo napsat své jméno a vše poslat společně s objednávkou hry. Personifikovaná služba nezvýší cenu hry ani o tři sta korun.

Princip hry zaujal i skutečné fotbalisty. „Hra je jako skutečný fotbal – nikdy nevíte, který tým vyhraje! Můžete být sebelepší než druhý tým, ale i přesto vždycky začíná zápas za stavu 0:0 a vyhrát může kdokoli,“ řekl bývalý brankář Slovácka Matouš Trmal.

Hru už od samého počátku podporuje i fotbalový internacionál Jan Rajnoch . „Když mi o nápadu Roman vyprávěl, byl jsem nadšený. Každému bývalému fotbalistovi ta hra strašně moc chybí – je to stejné, jako když si fotbaloví fanoušci vybírají dovolenou v práci tak, aby nepřišli o zápas. Někteří z nás začnou trénovat, někdo se vrhne na management, ale všichni chceme být blízko. A Roman prostě vymyslel výbornou hru,“ vysvětlil Rajnoch.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud