17. dubna 2023 • 18:50

LFA hostí zástupce 40 lig. Debatovat se bude i o novém modelu pohárů

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Praha bude v tomto týdnu centrem evropského fotbalu. A to hlavní se tentokrát neodehraje na hřišti, ale za zeleným stolem. Ligová fotbalová asociace totiž v hlavní městě pořádá ji 46. Valné shromáždění European Leagues. Nejvýznamnější představitelé evropských lig budou debatovat především o budoucnosti evropských pohárů.



Výjimečná událost v rámci fotbalové diplomacie se uskuteční od 19. do 21. dubna. Organizace European Leagues sdružuje 40 lig ze starého kontinentu a je svým způsobem jejich hlasem.

Česko zastupuje od podzimu 2018 Ligová fotbalová asociace. „Z pohledu mezinárodní fotbalové diplomacie to považuji za úspěch. Vážíme si důvěry European Leagues, která nám přiřkla pořadatelství svého kongresu a budeme se snažit v Praze uspořádat nezapomenutelné setkání,“ přeje si šéf LFA Dušan Svoboda.

Podle výkonného ředitele FORTUNA:LIGY Tomáše Bárty je setkání jedním z důležitých momentů jubilejní třicáté sezony samostatné české soutěže. A navíc v Praze se bude diskutovat možná nejžhavější téma současnosti - budoucnost evropských klubových pohárů a dopad změn jejich formátu na národní soutěže.

„Stále probíhají jednání s UEFA a dalšími zainteresovanými subjekty nad budoucí podobou evropských pohárů a jejím vlivu na mezinárodní i lokální sezónní kalendář. Hovořit se bude také o solidárnějším rozdělení příjmů z UEFA mezi jednotlivé pohárové soutěže, o navýšení příspěvku pro mládež prvoligových klubů, které se evropských pohárových soutěží neúčastní, nebo o podobě postupového klíče do jednotlivých soutěží,“ vyjmenovává Tomáš Bárta, podle něhož nejspíš přijde na přetřes i trvající snaha několika velkoklubů v čele Realem Madrid a Juventusem Turín založit takzvanou Superligu.

Valné shromáždění Europeans League navíc bude důležitou platformou i pro obchodní a komerční rozvoj fotbalu. „Nedávno jsme navázali na úspěšný projekt s právy na sběr takzvaných fast-bettingových dat pro společnost IMG ARENA. Další kolektivní projekty, které přinesou obchodní profit pro celý český klubový fotbal, jsou na cestě. Naši zástupci se mohou účastnit celé řady mezinárodních setkání, kde sbíráme spoustu užitečných zkušeností a znalostí,“ dodává Daniel Hajný, obchodní a marketingový ředitel LFA.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud