9. září 2023 • 14:47

Šéf Ústí baví i štve: Posila ze Sparty běhala po hernách, sestava za 500 tisíc

Autor: vmn
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dvacet let od titulu Baníku. Získali jsme ho díky fanouškům, vzpomíná Laštůvka
První Čech, který prorazil Nadalovu antukovou auru: Lehečkův úžasný večer
VŠECHNA VIDEA ZDE

Že se Arma vytratila z fotbalu?  Ne definitivně. Fotbalové Ústí nad Labem má nového majitele, chce zpátky do druhé ligy, přivedlo známá jména a zaujímá i marketingem, který jde prohlásit přinejmenším za neortodoxní. Nový šéf Přemysl Kubáň se v reakci na prapodivnou penaltu na Admiře nechal natočit u automatu, na komentáře následně reagoval se skleničkou v ruce. A opředl se o Filipa Gedeona, kterého vyhodil z kádru. Údajně kvůli tomu, že místo na tréninky chodil po hernách.



Fotbal v Ústí nad Labem před novou sezonou koupil Přemysl Kubáň, šéf společnosti Viagem, která je nově i titulárním partnerem klubu. „Arma“ stála čtyři miliony korun a ambicí je návrat do druhé ligy. K tomu mají pomoct i posily jako Alois Hyčka nebo Tomáš Kučera.

Ze Sparty měl dorazit i Filip Gedeon, syn bývalého reprezentanta Patrika, který ale nakonec ČFL hraje za Slavii Karlovy Vary. Proč? „Vyloučili jsme ho z kádru, protože se nechoval profesionálně. Běhal nám po Ústí po hernách místo toho, aby chodil na zápasy. Nechodil ani na tréninky. Takže doufám, že v Karlových Varech mají míň heren a bude tam hrát,“ vysvětlil Kubáň, proč se posila zdržela na severu jen pár dní.

Nový majitel některá rozhodnutí k fungování klubu zveřejňuje prostřednictvím videí na sociálních sítích. Scénka z restauračního zařízení má ilustrovat, že i místo v sestavě má svou cenu, konkrétně půl milionu korun. Nasazení vlastního kameramana na třetiligové zápasy zase „vymyslel“ u hracího automatu. Se sličnou moderátorkou u sklenky pak reagoval na komentáře, že „taková forma propagace je odporná a nepatří do sportovní kultury.“

„Nevím, jestli paní myslela, že tam (na Admiře) byl podplacený rozhodčí, nebo hraní na automatech. Pro ty, co umí číst, je tam napsané, že jde o rekvizitu. Jinak na venkovní zápasy budeme brát kameramany, aby se veřejnost dozvěděla, kdyby se tam stalo něco, co se stát nemá,“ reagoval v souvislosti se zápasem Admira – České Budějovice B a penaltou vymyšlenou sudím Patákem.

A ústečtí kameramani zatím mají spoustu práce, klub totiž kvůli pracím na domácím stadionu musí hrát zápasy venku. A i tam se Ústí relativně daří. Z šesti utkání mají 10 bodů, ty poslední přivezli z Brozan za výhru 1:0, kterou zařídil David Černý. Na první místo, které jediné značí naději na postup do Fotbalové národní ligy ale už ztrácí šest bodů.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud