Premium
24. prosince 2023 • 16:40

Nesobecký vítěz Zlatého míče. Jak Messi našel mentora v Ronaldinhovi

Autor: Zbyněk Veselý
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
SESTŘIH: Olomouc - Sparta 1:4. Kanonáda hostů, rozhodl skvělý Krejčí
SESTŘIH: Hradec Králové - Slavia 1:2. Zemětřesení v sestavě a drama v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

Při zpětném pohledu se zdá, že Messiho fotbalová stezka byla od začátku posypaná rubíny, ale vraťme se v čase a uděláme si představu, že pro Leův úspěch byl jeden faktor významnější než všechny další. Nemluvný, téměř němý introvert, který moc nevyrostl a uzavíral do sebe, našel mentora v Ronaldinhovi. A ten byl dorostenci oddaným přítelem, chápavým starším bratrem a nanejvýš kvalifikovaným učitelem v oboru míčové bravury. Brazilec strhl zdi, jež bázlivého mladíka obklopovali, a sehrál ústřední roli v počátcích Argentincovy kariéry. Pomohl mu přejít od pulzujícího potenciálu k plně zformovanému géniovi. Vzniklo mezi nimi pouto. Silný vztah.



V létě 2006 byla Barcelona na předsezonním turné v Americe. Ronaldinho, čerstvý držitel Zlatého míče a všech možných cen, který právě pod vedením Franka Rijkaarda dotáhl Barcu k titulům v Lize mistrů a La Lize, jel navštívit starého přítele v Kalifornii a vzal s sebou nového.

Tím starým přítelem nebyl nikdo jiný než Kobe Bryant, polobůh Los Angeles Lakers, který tehdy drtil rekordy v NBA. „Ronaldinho mi řekl:

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
3

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud