9. června 2008 • 15:18

Mazura: Finančně náročný nejsem

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
Nahlédněte do kabiny Třince: kdo sbírá auta a kdo by mohl být ekonom. Kacetl je...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nového trenéra představili včera ve Zlíně. Nástupcem Pavla Hoftycha, který odešel do Bohemians 1905, se stal Josef Mazura.



 

Původně se uvažovalo o tom, že trenérem „ševců“ se stane Jiří Bartl. Padala však i další jména. „Jednali jsme se Stanislavem Levým, oslovili jsme i Michala Bílka,“ přiznal zlínský šéf Ladislav Valášek.

Nakonec však zvítězila „levnější varianta“ v podobě Josefa Mazury. „Finančně náročný nejsem, to tedy ne,“ pousmál se kouč, který vedl v Česku Drnovice a Brno.

S ním před rokem dospěl k pátému místu v lize, nebyla mu prodloužena smlouva a odešel do Trnavy, kde jaro nedokončil.

„Měl jsem i jiné nabídky, ale ze Zlína přišla nejkonkrétnější. Dlouho jsem nepřemýšlel,“ přiznal 52letý kouč při podpisu dvouletého kontraktu.

Asistenta mu ve Zlíne bude dělat současný kouč brněnské juniorky Petr Maléř.

 

ROZHOVOR

Vy jste letos působil ve slovenské Trnavě, kde jste ale sezonu nedokončil. Měl jste i jiné nabídky?

„Měl, ale v tomto momentě není podstatné, odkud byly. Koncem minulého týdne se ozvali představitelé Zlína. Jejich nabídka byla jasná, konkrétní. V podstatě jsem neměl o čem přemýšlet, i když na rozhodnutí jsem si nějakou dobu ponechal.“

Co víte o zlínském kádru a jaké změny se dají čekat?

„Už při prvním kontaktu jsem dostal na papíře kádr hráčů, s nímž mohu zatím počítat. Ke změnám dojde, ale zatím je předčasné o nich mluvit.“

Proč jste si vybral za asistenta Petra Maléře?

„Znám ho ze svého působení v Brně. Je to trenér s dlouholetou hráčskou praxí, má kořeny na Zlínsku, i pro něj to bude znamenat posun v trenérské kariéře, když z MSFL poskočí do první ligy na místo asistenta.

Budete ve Zlíně bydlet, nebo hodláte dojíždět z Lulče, kde máte trvalé bydliště?

„Předběžně jsme domluveni, že budu moct na hotelu u stadionu přespat, když bude třeba. Ale domů to mám 60 kilometrů, což se dá zvládnout i denně.“

 

 

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

Články odjinud


Články odjinud