Pavel Janega
28. června 2008 • 14:36

Huntelaar neprodloužil smlouvu. Odejde?

Autor: Pavel Janega
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejlepší střelec nizozemské nejvyšší soutěže Klaas Jan Huntelaar odmítl prodloužit stávající kontrakt v Ajaxu Amsterdam. Rýsuje se další megapřestup?



Vedení Ajaxu se v minulosti nechalo slyšet, že svůj gólostroj lacino nepustí. Dokud je Huntelaar pod smlouvou, není třeba jej prodávat, chvástali se představitelé klubu. Jenže kontrakt za dva roky vyprší, a proto bylo nutné obnovit s hráčem jednání o nové smlouvě. Ta ztroskotala na požadavku hráče: snížit klauzuli v podobě částky, za kterou by mohl kdykoliv odejít.

Klaas Jan Huntelaar

Narozen: 12. srpna 1983
Místo narození: Voor-Drempt, Niz.
Výška: 186 cm
Váha: 78 kg
Pozice: útočník
Číslo dresu: 9

Kariéra: 1988-94 v.v. H. en K., 1994-00 De Graafschap, 2000-04 PSV Eindhoven, 2003 De Graafschap (host.), 2003-04 AGOVV (host.), 2004-05 SC Heerenveen, 2005-? Ajax.

Informaci potvrdil nizozemským novinářům technický ředitel klubu Danny Blind, který se jednání zúčastnil. „Vzhledem k platové struktuře Ajaxu, mohl Huntelaar oproti ostatním pobírat vysoké částky. Jenže se mu nelíbila přestupní klauzule ve výši 25 milionů eur. Na nižší částku jsme přistoupit nemohli,“ prozradil.

Podle Blinda však neúspěšná jednání nezapříčiní Huntelaarův brzký odchod z klubu. „Nechceme, aby odešel. Rádi bychom nejlepšího střelce soutěže udrželi v Amsterdamu. Jestliže nebude chtít podepsat novou smlouvu, stejně mu ještě další dva roky poběží stávající kontrakt,“ upozornil.

Kluby, které mají o Huntelaara zájem, Ajax neodpálkuje. Představitelé nizozemského celku totiž hráči slíbili, že budou jednat se všemi zájemci. „S tímto jsme opravdu souhlasili. Pokud ale nebudou chtít zaplatit požadovanou částku, pak doufáme, že opět zahájíme s hráčem jednání o nové smlouvě,“ dodal Blind s tím, že v tuto chvíli Ajax o přestupu Huntelaara s nikým nejedná.

Na jednoho z nejlepších útočníků v Evropě má políčeno několik velkoklubů. Jeho statistiky jsou totiž naprosto úžasné. V minulé sezoně zasáhl do 39 zápasů, v nichž nastřílel neuvěřitelných 34 branek! Bilance jako hrom, které si nemohly nepovšimnout nejvěhlasnější kluby po celé Evropě.

Za největší zájemce jsou považovány dva anglické kluby: Manchester United a Arsenal. Představitelé obou celků jsou prý ochotni položit na stůl astronomické částky. Zatímco „Gunners“ by mohli Huntelaarem zalepit díru za odcházejícího Emmanuela Adebayora do AC Milán, druhý jmenovaný tým by po dlouhé době získal do svých řad klasického hrota.

Huntelaar je v Nizozemsku považován za nového Ruuda van Nistelrooije, jehož Manchester United prodal před dvěma lety do Realu Madrid. Na útočné síle „Red Devils“ sice neztratili, ale hvězdný střelec jim chyběl. Tuto úlohu musel převzít Cristiano Ronaldo, tedy hráč, o něhož se intenzivně zajímá Real a brzy by mohl van Nistelrooije napodobit.

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud