8. září 2008 • 17:07

Baroš zatažen do mocenské hry v ODS!

Autor: ČTK
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slavia - Baník 5:0. Kanonáda na úvod nadstavby, zářili Schranz a Chytil
SESTŘIH: Arsenal - Bournemouth 3:0. Povinnost splněna, rozhodl Saka z penalty
VŠECHNA VIDEA ZDE

S informací, že Baroš měl dostat peníze na dětskou fotbalovou školu ve Viganticích jako odměnu za předvolební kampaň pro ODS, přinesl exministr financí Vlastimil Tlustý (ODS).



Tlustý potvrdil, že Baroš pomohl v předvolební kampani ODS výměnou za to, že od státu dostane dotaci deset milionů korun na svoji mládežnickou fotbalovou akademii.

Baroš nakonec peníze nedostal, protože Tlustý o funkci přišel. Podle Dolejše, který je současně místopředsedou sněmovního rozpočtového výboru, by šlo o bezprecedentní zneužití veřejných peněz na předvolební kampaň ODS.

"Zarážející je, že podezření z takového trestného činu slyšíme z úst bývalého ministra financí až po takové době a že na toto podezření nebylo okamžitě z vládních míst odpovídajícím způsobem reagováno," uvedl Dolejš v tiskovém prohlášení.

"Považuji za nezbytné, aby toto závažné podezření bylo neodkladně prošetřeno příslušnými kontrolními orgány včetně ministerstvem financí," dodal.
"Barošovy peníze" souvisí s kauzou poslance ODS Jana Moravy - čtěte zde!

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud