1. října 2008 • 16:24

Sneijder a van Persie: Jako malí kluci

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Neproměněný přímý kop z fotbalového mistrovství Evropy se tři měsíce po turnaji stal příčinou hádky nizozemských reprezentantů.



Wesley Sneijder obvinil útočníka Arsenalu Robina van Persieho, že ve čtvrtfinále s Ruskem nedodržel slovo a standardní situaci rozehrál místo záložníka Realu Madrid. Nizozemci nakonec prohráli 1:3 po prodloužení.

"Neříkám, že já bych dal gól, ale je to prostě otázka nějakých pravidel," řekl čtyřiadvacetiletý Sneijder listu Het Parool. "Od prvního tréninku jsem byl určen jako exekutor přímých kopů já a nikdo jiný se neměl míče dotknout.

Tohle si s ním budu ještě muset vyjasnit," uvedl záložník k přímému kopu, který měli Nizozemci k dispozici před koncem zápasu za stavu 0:1 pro Rusko.Van Persie neskóroval, "Oranjes" přesto vyrovnali, nakonec však prohráli po prodloužení.

"Očekával jsem od Wesleyho, že je trochu na úrovni. Skutečné osobnosti nepotřebují k řešení svých problémů noviny," reagoval Van Persie na skutečnost, že Sneijder se s problémem svěřil nejprve novinářům.

"Měl mi zavolat a určitě bychom si to vysvětlili. Nebo se mohl ozvat hned po zápase, třeba druhý den při snídani. Copak se konfliktu mezi Van Persiem a Sneijderem musí účastnit celý národ?" řekl pětadvacetiletý útočník. "Navíc rozhodně nebyl jediný, kdo mohl přímé kopy zahrávat. Zeptejte se trenéra!" dodal.

Legendární Marco van Basten, který Nizozemce na Euru vedl a nyní je u týmu Ajaxu, se odmítl k hádce mezi Van Persiem a Sneijderem vyjádřit. Jeho nástupce Bert van Marwijk uvedl, že konflikt nebude komentovat, dokud neoznámí nominaci na kvalifikační utkání o postup na mistrovství světa s Norskem a Islandem, která jsou na programu příští týden.

V nizozemské reprezentaci nejde o první spory, tým "Oranjes" má naopak za sebou dlouhou tradici konfliktů. Na mistrovství Evropy v roce 1996 se trenér Guus Hiddink pohádal s Edgarem Davidsem a záložníka poslal z turnaje domů.

Aktérem dalších konfliktů byl v roce 2003 opět Davids, když se pohádal s Markem van Bommelem. V posledních dvou letech slovně "válčili" s trenérem Van Bastenem kromě Davidse a Van Bommela také Clarence Seedorf a Ruud van Nistelrooij

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud