8. ledna 2009 • 09:17

Čecha si vybrali i Agüero a Zanetti

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po argentinském útočníkovi Lionelu Messim označili za nejlepšího brankáře na světě Petra Čecha také útočník Atlétika Madrid Sergio Agüero a kapitán Interu Milán Javier Zanetti.



Oba měli stejně jako Messi na výběr z hráčů nominovaných pro hlasování návštěvníků stránek. Mezi brankáři si tak mohl vybrat z pětičlenné nominace, kam organizátoři ankety navrhli Van der Sara z Manchesteru United, Casillase z Realu Madrid, Adlera z Leverkusenu, Akinfejeva z CSKA Moskva a Čecha z Chelsea, pro kterého se rozhodli oba hvězdní Argentinci.

"Mám rád jeho styl, to, jak zastavuje střely. Přenáší všechnu důvěru na světě do týmu a téměř nedělá chyby," vysvětlil svou volbu Zanetti, který je se 128 starty rekordmanem argentinské reprezentace.

"Má přesně ty vlastnosti, které by brankář měl mít: dobrou psychiku, reflex, jistotu a osobnost," zhodnotil Agüero.

Čecha před pár dny vybral do své jedenáctky také Lionel Messi, útočník Barcelony. „Jsem poctěn tím, že do své základní sestavy vybral hráč, který bude v budoucnosti určitě označován za jednoho z nejlepších fotbalistů historie,“ řekl rodák Plzně na svých oficiálních stránkách.

Ideální jedenáctka za rok 2008 podle Javiera Zanettiho: Čech (Chelsea) - Maicon (Inter), Carvalho, Terry (oba Chelsea), Capdevila (Villarreal) - Cristiano Ronaldo (Manchester United), Xavi (Barcelona), Lampard (Chelsea), Ribéry (Bayern Mnichov) - Ibrahimovic (Inter Milán), Messi (Barcelona). Trenér: Ferguson (Manchester United).

Ideální jedenáctka za rok 2008 podle Sergia Agüera: Čech (Chelsea) - Sagna (Arsenal), Ferdinand (Manchester United), Carvalho (Chelsea), Evra (Manchester United) - Cristiano Ronaldo (Manchester United), Xavi (Barcelona), Fabregas (Arsenal), Ribéry (Bayern Mnichov) - Del Piero (Juventus Turín), Ibrahimovic (Inter Milán). Trenér: Ferguson (Manchester United).

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud