20. dubna 2009 • 11:43

Večeřa v Ostravě končí!

Autor: spo, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Trenér Karel Večeřa si balí kufry! Vedení ostravského Baníku ho podle informací deniksport.cz zbavilo funkce s okamžitou platností. Hlavním důvodem jeho vyhazovu jsou neuspokojivé výsledky.



Společně s Večeřou skončili také asistenti trenéra Karel Kula a Svatopluk Schäffer.

Nyní tak vedení klubu musí vyřešit otázku nového kouče. Tím se podle tiskového mluvčího Baníku Ostrava stane dosavadní manažer Verner Lička, který povede tým do 30. května. "Až po tomto datu se rozhodne o novém trenérovi pro příští sezonu," uvedl mluvčí.

Podle zdroje blízkého klubu se již domluvil s dvojicí Pánik – Srníček, aby vykonávali funkce asistentů.

Večeřa byl odvolán na základě špatných výsledků. Baník získal tři body naposledy 14. března, když na domácí půdě porazil Teplice 1:0. Od té doby odehrál další čtyři utkání, z nichž vytěžil jediný bod!

"Je to výjimečná situace a přechodné řešení. Dohodli jsme se, že vzniklou situaci budeme řešit pouze uvnitř klubu," řekl ČTK Lička a jasně naznačil, že své působení u ligového celku bere opravdu jen provizorně na necelé dva měsíce.

Nový trenérský trojlístek má za úkol pro Baník zachránit sezonu a přes domácí pohár si znovu zajistit start v pohárové Evropě. To byl také klíčový cíl klubu na celou sezonu.

Středeční odveta proti Slovácku je proto pro Ostravu možná důležitější než následující ligová kola: tým musí zlikvidovat handicap z prvního zápasu.

"Naše účinkování bych rozdělil na dvě fáze. V té první musíme mužstvo připravit na středu. Ještě dnes si chci jednotlivě sednout s hráči a poznat psychologické klima v mužstvu. Naší snahou je dát tomu impulz a uvidíme, jestli se to podaří nebo ne," poznamenal Lička.

O konci kouče Večeři se začalo spekulovat od vysoké prohry Baníku s Plzní, která šokovala Bazaly a vsítila hned čtyři branky.

Poslední kapkou byla nedělní prohra s nováčkem české nejvyšší soutěže Bohemians Praha 0:1. Podle vedení slezského týmu změna trenéra přinese potřebný impuls, který by měl vést k lepším výsledkům v závěrečných šesti kolech Gambrinus ligy.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud