24. srpna 2009 • 02:30

Hašek: Nedvěd opravdu jednal se šejky!

Autor: Marek Bílek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Návrat Pavla Nedvěda na trávníky se pravděpodobně blíží. Český záložník, jenž na jaře ukončil kariéru v Juventusu, v předchozích dnech jednal o možném angažmá s arabským klubem Al Ahlí. "Už mluvil se šejky," potvrdil Ivan Hašek.



Nedvěd, jemuž bude na konci srpna 37 let, trávil dovolenou s rodinou ve Spojených arabských emirátech ve městě Abú Zabí.

„Pavel tam skutečně jednal o smlouvě s Al Ahlí,“ poznamenal Nedvědův právní zástupce Bronislav Šerák. „Ale nevím, jak v této věci pokročili,“ dodal.

Pokud by se Nedvěd rozhodl prodloužit kariéru, asi by se opět otevřela otázka jeho návratu do reprezentace.

„Ale to bychom se bavili v rovině: co kdyby. Já budu samozřejmě rád, když si Pavel ještě prodlouží kariéru. Pokud se tak stane, můžeme se bavit dál,“ uvedl trenér národního týmu Ivan Hašek.

Právě on v minulé sezoně Al Ahlí dovedl k mistrovskému titulu. Ovšem momentálně žádné přesné informace o Nedvědově případném přesunu do dubajského klubu nemá. „Jen vím, že Pavel byl v Emirátech na dovolené a že se sešel se šejky,“ konstatoval.

Zamyšlený Ivan Hašek Zamyšlený Ivan HašekFoto Michal Beránek SPORT

Haška v létě v Al Ahlí nahradil Rumun Ioan Andone a právě on údajně prohlásil, že slavný český záložník vede s dubajským celkem pokročilá jednání. Majitel klubu prý Andonemu naznačil, že námluvy s Nedvědem spějí k úspěšnému konci.

„Chtěl jsem přivést do mužstva Cristeu (rumunský reprezentant z Dinama Záhřeb, který nastoupil ve čtvrtek v předkole Evropské ligy proti Liberci), ale šejk mi řekl, že má pro mě překvapení,“ citovala trenéra italská média.

„Pověděl mi, že Nedvěda nabídka velmi zaujala, protože mu předložil štědrý kontrakt. Nemůžu tomu uvěřit. Hráč jako Nedvěd ohromně zvýší kvalitu mužstva," uvedl Andone, bývalý rumunský reprezentant a účastník mistrovství světa v roce 1990.

Tým Al Ahlí, který Hašek opustil kvůli kandidatuře na místo předsedy Českomoravského fotbalového svazu, čeká na konci roku mistrovství světa klubů v Abú Zabí. Posila jako Nedvěd by se dubajskému klubu velmi hodila.

Před týdnem se objevily zprávy, že nejlepšího fotbalistu Evropy za rok 2003 láká bývalý trenér z Lazia Řím Sven-Göran Eriksson do týmu čtvrté anglické ligy Notts County.

Nejčastěji se spekulovalo o tom, že by si Nedvěd mohl prodloužit kariéru v zámořské lize MLS nebo zamířit za lukrativním angažmá právě do některé z arabských zemí.

„Ale nejpravděpodobnější je, že už nebudu dělat vůbec nic,“ pronesl Nedvěd na konci července. Ovšem tahle slova už nyní nemusí platit.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud