12. prosince 2009 • 16:00

Švancara nechtěl uvěřit: Kocman (†39) je mrtvý

Autor: Blesk Tomáš Koníček
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Když se na internetu dozvěděl o smrti Petra Kocmana († 39), nemohl tomu útočník Slovácka Petr Švancara (32) uvěřit. „Přišlo mi to tak neuvěřitelné, že jsem musel zavolat jeho nejbližším, jestli je to vůbec pravda,“ líčil fotbalista, který zažil Kocmana při společném působení v Brně před deseti lety.



Blesk.cz

Bývalý hráč Zbrojovky tragicky zahynul ve středu ráno, kdy ho na dálnici D1 u Domašova při výměně píchlého kola smetl kamion.

V době, kdy začínal Švancara s prvoligovým fotbalem, potkal se v kabině tehdejšího Boby Brno právě s Kocmanem. „Když jsem tam přišel jako mlaďas, tak mi dělal v kabině starého. Byl to super člověk a taky výborný pravý záložník, který mi připravoval gólové šance. Po skončení kariéry měl hospodu, kam jsme občas chodili,“ vzpomíná fotbalista.

Čtěte více:
Mrtvý Kocman (39): Doma pláče žena a dvě dcery »

S bývalým spoluhráčem se po jeho ukončení kariéry scházel většinou při exhibičních zápasech. „Zrovna nedávno jsme plánovali, že se ta naše parta sejde a pokecáme. Je to tragédie, že on už nikdy nepřijde. Hrozné je i to, že tady zanechal dvě děti,“ řekl Švancara, který by chtěl se spoluhráči Kocmanově rodině nabídnout podporu.

Bývalý brněnský fotbalista Petr Kocman (†39)
Bývalý brněnský fotbalista Petr Kocman (†39)

„Už jsme se o tom s klukama bavili. Bylo by dobré jim nějakým způsobem pomoci. Budeme se snažit něco vymyslet,“ řekl útočník Slovácka.

Čtěte více:
Fotbalista Kocman (†39) zemřel. Smetl ho kamion »

Vzpomněl si i na zápas, kdy si zahráli proti sobě. „Byla to akce pro diváky, kdy výběr osobností hrál proti bývalým hráčům Zbrojovky, mezi kterými samozřejmě nechyběl Petr Kocman. Já hrál spolu s Eliášem, Havlátem nebo Eratem proti němu. Tenkrát to skončilo remízou,“ vybavil si Švancara, jenž se chystá na pohřeb, který bude v pátek v brněnském krematoriu.

Chybět bude i kolegům v práci:

Skvělý pracant! Tak včera chválili bývalého fotbalistu Petra Kocmana (†39) v brněnské výtahářské firmě, kde někdejší pravý záložník Boby Brno celý letošní rok pracoval a kam mířil do zaměstnání ve středu brzy ráno. Bohužel, ke strojům už nedorazil, při výměně kola ho na D1 u Domašova zabil kamion.

„Petr Kocman pracoval u vrtaček. Byl šikovný, nastoupil začátkem roku a rychle se zapracoval. Měl maturitu z gymnázia, ale k práci se uměl postavit, byl zručný a dokázal si poradit,“ chválili Kocmana včera na vedení fi rmy Wykov v Šámalově ulici v Brně.

Mezi spolupracovníky byl oblíbený. V osudnou středu ráno spěchal podle šéfů společnosti do práce. „Chodil na šestou hodinu a končil ve dvě. Vůbec netušíme, kam v úterý odpoledne jel a odkud se ve středu kolem půl páté ráno vracel. To byla jeho soukromá věc,“ uzavřeli smutnou debatu Kocmanovi nadřízení.

Někdejší hráč brněnského prvoligového týmu zřejmě vydělával slušné peníze. V Jinačovicích u Brna bydlel s manželkou a dvěma nezletilými dcerami zhruba osm let v pěkném domě na kopci.

Vstoupit do diskuse
2

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud