15. prosince 2009 • 11:12

Hogen a Němeček vzkázali Suchému: Omluv se!

Autor: Sport
Vstoupit do diskuse
5
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Názor na kauzu Marka Suchého a šály "Smrt Spartě" poskytli deníku Sport bývalý slávista Roman Hogen a dlouholetý sparťan Václav Němeček.



 

OČIMA SLÁVISTY: Požadavek je to pochopitelný
V první řadě si myslím, že to Marek Suchý dělat neměl. Tahle gesta na stadiony nepatří, chytnou se toho fanoušci a není to nikdy dobré. Prostě to trochu přepískl.

453902:gallery:true:true To, že Sparta požaduje omluvu, se asi dá pochopit. A jestliže to má Marek v hlavě srovnané, měl by se omluvit a bude klid na všech frontách. Uleví se i jemu, protože už se to nebude řešit. Nedokážu posoudit, jestli je úplně správné, že to takhle Sparta dohrává.

Na druhou stranu, kdyby se to nechalo jen tak být a nikdo by omluvu nepožadoval, zřejmě by se z toho také nikdo nepoučil. A za chvíli bychom se dočkali toho, že by se vytahovaly transparenty typu: Postřílejte slávisty a postřílejte sparťany.

A pak už by to zašlo někam jinam. Proto si myslím, že se Markovi nic nestane, když se Spartě omluví. Vím, že třeba Sivok držel v gumových rukavicích vlajku Slavie, provokoval jinak a tehdy se to vůbec neřešilo. Slavia žádnou omluvu nepožadovala a mávla nad tím rukou.

Každý to ale řeší jinak. Na druhou stranu kauzu bych z toho taky nedělal, dostal šálu od fanoušků, byl v euforii, byl to pro něj poslední zápas v Edenu, v emocích to zvedl. Marek to určitě nijak špatně nemyslel.

ROMAN HOGEN,
útočník Slavie v letech 1994-1996

 

OČIMA SPARŤANA: Řešit to měla disciplinárka
K žádosti o omluvu vůbec nemuselo dojít, kdyby to už dávno vyřešila disciplinární komise svazu. To, co Marek Suchý udělal, není určitě dobré z nějakých výchovných důvodů, není to dobrý vzor pro další kluky.

Václav Němeček Václav NěmečekFoto Jan Hrouda
Za prvé si tedy myslím, že podnět k omluvě neměl vzejít od Sparty, ale ze svazu, z řídících orgánů kolem první ligy. A hlavně měl přijít hned po té události. Ovšem i nyní žádost o omluvu své opodstatnění má. Sparta na ni totiž má právo.

Je to proti ní namířené, navíc to byla poměrně ostrá slova. Jednoznačně to odsuzuju. Zejména v dnešní době, kdy ostřejší nacionalismus má trochu navrch a podle mého názoru by se hned zárodku mělo vše potírat.

Tohle gesto však byla spíše velká hloupost od Marka Suchého než nějaká cílená věc. Podle mě ale věděl naprosto přesně, co je na té šále napsáno.

V euforii po skončení zápasu chtěl ukázat fanouškům, že je s nimi. Nejadekvátnějším řešením by však bylo to, že by si ho pozvala disciplinárka a dala mu třeba nějakou pokutu. To by bylo ideální řešení. A nemuselo se to dohrávat až teď.

VÁCLAV NĚMEČEK
,
záložník Sparty v letech 1985-1992 a na podzim 1997

Zde jži Suchý přebírá šálu a připravuje se ji zvednout na hlavu.
Zde jži Suchý přebírá šálu a připravuje se ji zvednout na hlavu.

Vstoupit do diskuse
5

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud