26. ledna 2010 • 17:27

Syn diktátora Kaddáfího chce koupit Portsmouth

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Říká se, že fotbalistům Portsmouthu pomůže v boji o záchranu pouze zázrak. A ten nyní může nastat. Velkými finančními prostředky chce totiž anglickému týmu pomoci syn libyjského diktátora Muammara Kaddáfího. Má ale podmínku – veškeré akcie klubu musí patřit jemu.



Portsmouth se zmítá v krizi. Jeho dluhy přesahují částku 60 milionů liber. A současný majitel Ali Al Faraj nemá prostředky na to, aby díru zalepil.

Proto se porozhlíží po novém majiteli, který by zachránil Portsmouth před konkurzem. „Al Faraj chce klub prodat co nejdříve. Nemůže si dovolit financovat všechny dluhy a navíc nechce, aby jeho reputace na Blízkém východě nějakým způsobem utrpěla,“ řekl nejmenovaný zdroj pro list Mirror.

Ten prozradil, že Kaddáfí junior v pondělí jednal s nynějším vlastníkem klubu za zavřenými dveřmi. A dokonce se výrazně přiblížili k dohodě.

„Saadi Kaddáfí projevil zájem o koupi klubu už na konci roku. Nyní je obchod na 95 procent hotový,“ tvrdí zdroj. „Kaddáfí je velkým fanouškem fotbalu a doslova miluje pomyšlení, že by vlastnil tým z Premier League.“

Tato slova potvrzují fakt, že Kaddáfí je bývalým akcionářem turínského Juventusu. Dokonce si zahrál dvě utkání v italské nejvyšší soutěži za Udine a Perugii. Navíc byl kapitánem národního týmu Libye.

Do doby, než Portsmouth převezme nový majitel, se fanoušci mohou radovat alespoň z toho, že Premier League částečně zrušilo klubu zákaz přestupů.

Část dluhů (výplaty a přestupy) se "pompey" podařilo splatit a nyní může posílit kádr o volné fotbalisty a hráče na hostování.

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud