11. února 2010 • 08:21

Trenér Jarolím láká do Slavie syna Lukáše

Autor: Aleš Roll
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Červenobílí mohou získat zajímavou posilu. Slavia loví svého někdejšího záložníka a syna současného trenéra „sešívaných“ Lukáše Jarolíma. Jeho zaměstnavatel, italská Siena, mu zatím přesun do Edenu zatrhl, šance ovšem stále žije!



Třiatřicetiletý záložník už byl se sedmý týmem Gambrinus ligy na všem domluvený, jenže včera mu vedení posledního celku italské Serie A sdělilo, že ho nikam nepustí. „Ano, to sedí,“ potvrdil Lukáš Jarolím přímo z Itálie.

Jenže naděje prý ještě žije. Silně v ní věří především kouč Slavie Karel Jarolím.
„Zatím to nevyšlo, ale já se ještě nevzdávám. Přestupy jsou do patnáctého, jiskřička tam je. Mluvil jsem s Lukášem před dvěma hodinami a říkal mi, že ho trenér pustit nechce. Ale třeba se to ještě změní,“ řekl slávistický kouč po včerejším večerním přípravném zápase na Kanárských ostrovech, ve kterém Slavia porazila druholigový španělský celek UD Las Palmas.

Přestupové okno pro příchody do Gambrinus ligy končí pondělní půlnocí, po víkendu se vše rozsekne. Právě k nadcházejícímu ligovému kolu Serie A se upíná i slávistický kouč. A rozhodně v něm nebude fandit Sieně.

„Bude záležet na tom, jestli bude Siena po víkendu cítit naději na záchranu. Kdyby ne, třeba by názor změnili. Šance je malá, ale budeme o to bojovat. Lukáš by rozhodně chtěl přijít,“ přiznal záložníkův otec.

Lukáš Jarolím se v Sieně dostal na druhou kolej. Není již stálým členem sestavy jako tomu bylo v prvních letech jeho působení v Itálii. V probíhající sezoně naskočil jen k jedenácti duelům, z toho pouze pětkrát v základu. Tým je navíc v nejvyšší soutěží beznadějně poslední a hrozí mu pád o patro níž. Na nesestupovou pozici ztrácí již deset bodů.

Angažování syna Lukáše by se slávistickému kouči Jarolímovi zamlouvalo. Na pozici ofenzivních středního záložníka může počítat jen s mladíky Vaňkem či Duranskim. Oba se však do týmu teprve zapracovávají, druhý jmenovaný hrál na podzim jen dorosteneckou soutěž.

K dispozici jsou také Petr Janda, Milan Černý, tvořivý záložník však není jejich typický post. Dušan Vasiljevič s týmem kvůli problém s kolenem ani neodletěl na soustředění...

Vše nasvědčuje tomu, že se Slavia k jednání s Lukášem Jarolímem vrátí v létě. To záložníkovi na Apeninském poloostrově končí smlouva a navou patrně nepodepíše. „To je ale ještě strašně daleko,“ pověděl generální manažer Slavie Petr Doležal, který je na ostrově Gran Canaria spolu s týmem.

Lukáš by pod otcem Karlem nehrál poprvé. Oba spolu už působili v Příbrami, Slovácku a poté i nakonec ve Slavii. V létě 2007 se pak syn současného kouče „sešívaných“ přesunul do po skončení kontaktu jako volný hráč do Sieny.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud