13. dubna 2010 • 20:09

Trest za Řepku. Franěk si nezapíská pět zápasů

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
9
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Kapitán Vrána o pátých mistrovských oslavách v Třinci v řadě: To se nikdy neomrzí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalový rozhodčí Pavel Franěk v pondělním derby nepotrestal ostrý faul Řepky, ač měl být sparťanský stoper podle mnohých vyloučen. Odpověď ze strany komise rozhodčích přišla brzy. Sudí Franěk si nezapíská pět zápasů, na stejnou dobu má pozastavenou delegaci i Radek Příhoda, který neodpískal Teplicím penaltu proti Ostravě.



"Rozhodčímu Fraňkovi byla omezena delegace nejen za to, že Řepkovi neudělil žlutou kartu, ale udělal v derby další chyby, jimiž ovlivnil celkový průběh utkání," vysvětlil verdikt předseda komise rozhodčích Luděk Macela.

Sparta derby vyhrála 1:0. V případě vyloučení Řepky se utkání mohlo vyvíjet úplně jinak.




Co se přesně stalo? Řepka už ve čtvrté minutě utkání nevybíravě sestřelil unikajícího Kyselu. Jasný faul zezadu, bez míče. Rozhodčí Franěk sice zákrok odpískal, kartu však k překvapení všech nevytáhl.



Na jeho adresu se hned po utkání sneskla vlna kritiky. Diváci, novináři i fotbaloví odborníci měli jasno. Řepka měl být za tvrdý zákrok potrestán minimálně žlutou kartou, většina z nich volala rovnou po vyloučení.

Sparťanský kapitán Řepka fauluje slávistu KyseluFoto Repro ČT


"To ani nebyl souboj! Píchl jsem si balon přede mě takové tři čtyři metry. A on prostě skluzem zezadu šel po mně. Řepka měl určitě dostat kartu," měl jasno hned po utkání postižený Kysela.

„Šlo o jednoznačný faul, Tomáš to tam přerušil. Je ale na posouzení rozhodčího, zda vytáhne kartu, nebo ne," tvrdil po utkání Řepkův kolega ze stoperské dvojice Erich Brabec. 




Komise rozhodčích měla zřejmě stejný názor. Franěk si po jejich verdiktu nezapíská pět zápasů.

Pět kol nebude delegován také sudí Radek Příhoda. Ten ovlivnil hrubou chybou utkání Teplice - Ostrava (0:1), když upřel domácím pokutový kop.

Tomáš Řepka (vlevo) se ošklivě dívá po Zdeňkovi ŠenkeříkoviFoto Pavel Mazáč (Sport)


Svazová komise rozhodčích během dvou týdnů vynesla další tvrdé tresty. Za dvě neodpískané penalty proti Ostravě v duelu se Slavií poslala předčasně na dovolenou Jiřího Jecha, který byl potrestán do konce jarní sezony.

"Sudí Jech se v utkání na Bazalech dopustil hrubých chyb, když neodpískal dva pokutové kopy proti domácím. Jasně tím ovlivnil výsledek a v komisi jsme se shodli, že do konce jara už delegován nebude," vysvětlil verdikt Macela.

Pavel Franěk a Tomáš Řepka
Pavel Franěk a Tomáš Řepka

Vstoupit do diskuse
9

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud