17. června 2010 • 09:43

Petržela bude trénovat ve druhé slovenské lize

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český fotbalový trenér Vlastimil Petržela se vydává na další zahraniční angažmá. Od nové sezony povede slovenský druholigový celek Zemplín Michalovce.



Informovala o tom slovenská média s tím, že se Petržela dohodl na roční smlouvě s opcí na další rok.

Sedmapadesátiletý Petržela patří mezi nejúspěšnější české trenéry. Největší slávu si vydobyl v Zenitu Petrohrad, který v roce 2003 a 2004 přivedl v ruské lize k druhému a třetímu místu a později také do čtvrtfinále Poháru UEFA. V zahraničí působil také v Něftči Baku.

"Ani jsem nikde nechtěl nyní působit. Počítal jsem, že si do zimy odpočinu a po skončení sezony v Rusku nějaké angažmá přijde. Funkcionáři Michalovců byli ale téměř neoblomní, volali mi desetkrát týdně. Pro fotbal je tam veliké nadšení, mají nádherný stadion a skvělé mládežnické týmy," řekl ČTK Petržela, který angažmá na východě Slovenska bere jako výzvu a další zkušenost.

V uplynulé sezoně vedl druholigovou Viktorii Žižkov, v níž však kvůli neuspokojivým výsledkům na jaře skončil. V první lize naposledy trénoval do května 2007 Olomouc, předtím působil i na lavičce Slavie, Liberce, Sparty a Bohemians.

Podepsal sice roční smlouvu, ale s klauzulí o možnosti předčasného ukončení. "Jsme dohodnuti, že když přijde opravdu zajímavá nabídka z Ruska, tak ji mohu kdykoliv vypovědět a budu volný. Podle jednání jde ale o zdravý klub a na práci se těším," pokračoval Petržela, který za mužstvem odjede zřejmě v polovině příštího týdne. "Nejdříve musím dořešit všechny záležitosti, kterými jsem spojen se Žižkovem," dodal trenér.

Michalovce v minulé sezoně skončily šesté v tabulce první slovenské ligy, která je druhou nejvyšší soutěží po Corgoň lize. Od sestupu je dělilo pouhých sedm bodů, naopak na postup ztratily 29 bodů.

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud