3. srpna 2010 • 16:47

VIDEO: Trapas roku. Přestřelil z brankové čáry

Autor: luk
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO: Fotbalista se může ztrapnit různě. Způsob, jakým se to povedlo portugalskému útočníkovi Rui Miguelovi z CSKA Sofia je ale skutečně unikátní. Rodák z Ceiry poslal míč nad břevno přímo z brankové čáry soupeře. Byl v tom samozřejmě kus smůly, přesto kdyby se vyhlašovala anketa o fotbalového břídila století, měl by Rui Miguel slušné šance.



V rodném Portugalsku se nikdy neprosadil, vydal se proto hledat fotbalové štěstí do bulharské ligy. Zatím jedinou slávu, kterou si tam Rui Miguel vydobyl, mu však přinesla šílená minela z bezmála týden starého duelu Evropské ligy proti severoirskému Cliftonville.

Tým CSKA kopal z levé strany přímák, míč se přes zahuštěné malé vápno snesl až k útočníkovi s číslem 10. Rui Miguel stál bez přehánění přímo na brankové čáře. Míč stačil zasáhnout pouze stehnem, i tak to ale měla být jen formalita. Jasný gól, co jiného?

VIDEO: Šílená minela útočníka Rui Miguela:

Rui Miguel dokázal poslat míč z brankové čáry na břevno
Video se připravuje ...

A přece ne! Míč se totiž vznesl nahoru a škodolibým obloučkem přeplachtil branku. Rui Miguel se jen chytil za hlavu, stejně tak jeho dva nejbližší spoluhráči v červených dresech. Neuvěřitelné selhání!

„Byl to přesně ten moment, se kterým se budete setkávat v žertovných fotbalových sestřizích příštích let,“ napsal severoirský list Belfast Telegraph.

Přestože pak bývalý útočník klubu Academica promeškal ještě jednu stoprocentní příležitost, utkání 3. předkola Evropské ligy nakonec vyhrálo jeho CSKA 3:0.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud