2. září 2010 • 13:03

Hráli jsme FIFA 11. A je to bomba!

Autor: pj, tov
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vydání nového fotbalového simulátoru FIFA 11 se blíží. A máte se na co těšit. Redakce iSport.cz si novinku od společnosti EA Sports několikrát zkusila a byla mile překvapena. Nový titul, který vyjde na konci září, se o velký kus přiblížil reálnému fotbalu!



Screenshoty z nové FIFA 11.Foto easports.com

FIFA 11 nabyla reálnosti díky nové funkci Personality+. Ta je naprosto ojedinělá. O co jde? Fotbalisté se na virtuálním hřišti chovají a hrají jako jejich skutečné vzory.

„Personality+ je přirozeným krokem ve vývoji směrem k individuální odlišnosti, která se v naší hře promítá v počínání jednotlivých fotbalistů. Ve FIFA 11 se tak na hřištích budou pohybovat skutečně jedinečné osobnosti,“ řekl výkonný producent Kaz Makita.

FIFA 11 u každého hráče rozlišuje různé vlastnosti (střelba, přihrávky, síla, rychlost apod.). K získávání těchto údajů EA využívá síť 1700 skautů, editorů a kontrolorů rozmístěných po celém světě.

VIDEO: Nové zážitky při hraní fotbalu

Funkce Personality+ se projeví také u brankářů. „Atributy skoků do strany ovlivní schopnosti brankářů likvidovat střely mířící mimo ně, zatímco reflexy určí, jak rychle budou schopni reagovat. Kvality světové špičky tak bude moci předvést i Petr Čech z Chelsea,“ informovali vývojáři.

Screenshoty z nové FIFA 11.Foto easports.com
Screenshoty z nové FIFA 11.Foto easports.com

V novém titulu se vyskytuje také nový systém Pro passing, tedy velice propracovaný způsob přihrávek. U každé nyní musíte zapojit více citu a přesnosti. Stačí malá chybička a balon skončí na kopačce soupeře.

Těšit se mohou i počítačoví hráči, kteří byli v minulých letech jaksi ochuzeni o zážitek, který představoval fotbal na konzolích, a tak dávali přednost konkurenci.

Výrazně je vylepšena grafika i hratelnost. „FIFA 11 bude na počítači na stejné úrovni jako FIFA 10 na konzolích,“ říkají autoři hry. Předchozí ročník přitom získal na celém světě více než padesát ocenění pro sportovní hru roku.

FIFA 11 se objeví v nabídce všech prodejců 29. září ve verzích PlayStation 3, Xbox 360, Wii, PC, PlayStation 2, Nintendo DS, systém PSP (PlayStation Portable) a mobilní telefony.

Nejreálnější fotbalový simulátor všech dob, který už silně klepe na dveře, je zárukou fantastických zážitků. Redakci iSport.cz nová FIFA 11 opravdu nadchla.

Jaromír BosákFoto Michal Beránek (Sport)

Co také najdete ve FIFA 11?
- českou Gambrinus ligu
- český komentář Jaromíra Bosáka a Petra Svěceného
- Nový vylepšený manažerský mód (můžete trénovat a hrát za jednoho hráče, nebo za celý tým)
- Po skončení kariéry za „jednoho hráče“ můžete pokračovat v trénování svého týmu
- Nově lze hrát také za brankáře
- Více skutečných stadionů
- možnost vložit si do hry vlastní songy (do menu, během nástupu na hřiště i po vstřelení gólu)
- možnost vložit si do hry pokřiky fanoušků (chorály českých týmů budou ke stažení na easports.cz).
- ukládání záznamů (gólů) na harddisk konzole.

Screenshoty z nové FIFA 11.
Screenshoty z nové FIFA 11.

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud