3. listopadu 2010 • 04:59

Vdově po Enkem (†32) úřady schválily adopci

Autor: bko
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Teresa Enkeová (34), vdova po německém brankáři Robertovi Enkem (†32), má před nadcházejícím prvním výročí tragické smrti svého manžela alespoň jednu vzpruhu. Hannoverský soud jí definitivně potvrdil adopci malé Leily (19 měsíců) - už navždy budou matka a dcera.



Depresemi mučený Robert Enke, který už si prožil smrt dcerky Lary (†2), se natolik bál toho, že by nedávno osvojenou holčičku mohl kvůli své nemoci zase ztratit, že se nakonec rozhodl spáchat sebevraždu. Německá reprezentační jednička 10. listopadu 2009 skočila pod vlak.

Téměř přesně po roce opatrovnický soud podle deníku Bild už natrvalo přiřkl malou Leilu do rukou Enkeho manželce Terese. V obci Empede u Hannoveru tak v jednom domě vypuká improvizovaná oslava.

Ze zrekonstruovaného statku se ozývá šťastný dětský smích i hlasitá hudba. Přátelé a sousedé spontánně přicházejí s blahopřáním. Adopce je konečně schválena!

Německý brankář Robert Enke s dcerou Larou, která měla vrozenou srdeční vadu
Německý brankář Robert Enke s dcerou Larou, která měla vrozenou srdeční vadu

Nikdo z opatrovnického soudu, který má pro první adopci zkušební lhůtu právě jeden rok, neměl žádné námitky. "Čerpala jsem sílu z naší dcery, kvůli které jsem se musela dát zase dohromady," přiznala před časem Teresa.

Nic lepšího, než rozhodnutí soudu, ji teď nemohlo potkat. Na příští středu totiž připadá první výročí tragické Enkeho smrti. Na to bude potřebovat Teresa hodně sil...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud