3. listopadu 2010 • 14:21

Skandál na Slovensku: Hráči zmasakrovali rozhodčího!

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V utkání slovenské oblastní soutěže v Lučenci došlo k masakru. Domácí hráči týmu Biskupic brutálně zmlátili hlavního sudího, který kvůli napadení svého asistenta předčasně ukončil zápas s Radzovcemi. Na trojici rozhodčních si po utkání počkala kompletní jedenáctka, celý incident ještě bude mít dohru.



Většina lidí na fotbaly z nižších soutěží nedá dopustit. Pivečko, klobáska, popovídání s přáteli, někdy i napínavý zápas vesnických či městských rivalů. To, co se dělo na utkání slovenské oblastní soutěže v Lučenci, ke sportu rozhodně nepatří.

Domácí hráče rozběsnil fakt, že rozhodčí za stavu 2:0 pro hosty utkání předčasně ukončil. Učinil tak proto, že domácí trenér napadl jednoho z asistentů. Sudí se báli odejít z kabiny, chtěli dokonce zavolat policii.

Napadení slovenských rozhodčích v LíšniFoto Repro TV JOJ


"Už během zápasu na nás útočili, proto jsem utkání v 82. minutě ukončil. Domácím tekly nervy, což chápu, protože prohrávali 0:2. Pohrozil jsem jim, že zavolám policii, díky tomu se trošku uklidnili a slíbili nám, že s kolegy můžeme ject klidně domů," vykládal hlavní sudí Roman Kret pro slovenskou televizi Joj.

Jenže domácí svůj slib nedodrželi. Na trojici sudích si počkali a při odchodu ze stadionu se na ně vrhli.

"V tmavé uličce si na nás počkali všichni hráči. Kolegové stihli utéct, já však zůstal mezi nimi. Dostal jsem ránu do hlavy a ocitl se na zemi. Chtěl jsem se bránit. Ale pokaždé, když jsem se zdvihl, jsem dostal kopačkou. Prosil jsem je, aby přestali, ale nepomohlo to. Brutalita se stupňovala, údery přibývaly. Pak už si moc nepamatuji, probral jsem se až v nemocnici," popisuje Kret hrůzostrašné chování fotbalistů Biskupic.

Sudí se po inzultaci probral až v nemocniciFoto Repro TV JOJ

Rozhodčího zachránili až přivolaní policisté. Ihned ho převezli do nemocnice, kde se podrobil vyšetřením hlavy.

Naštěstí lékaři vyloučili trvalé následky. Jeho šrámy a podlitiny však dokazují brutální agresi domácích fotbalistů.

Celý incident bude mít ještě dohru. "Budeme to řešit soudní cestou," přiznává Kret, který na hráče už podal trestní oznámení.

Fotbalisté se k inzultaci rozhodčích přiznali, omluvit se však nechtějí. "Kdyby na hřišti nedělali tolik chyb, nemuseli se bát ani po zápase. Vím, že to zní hnusně, ale můžou si za to sami," řekl slovenskému serveru pluska.sk jeden z hráčů, respektive bitkařů Biskupic.

Vstoupit do diskuse
2

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud