11. listopadu 2010 • 18:51

Beckenbauer opustí vedení FIFA, nechce cestovat

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Německá fotbalová legenda Franz Beckenbauer opustí výkonný výbor mezinárodní federace FIFA. Pětašedesátiletý funkcionář dnes oznámil, že ve volbách v příštím roce už nebude z osobních důvodů znovu kandidovat, protože chce mít více času na svou rodinu. Také se mu už nechce tolik cestovat.



"Zažil jsem výborné časy s kolegy z vedení FIFA a UEFA, mám velmi přátelské vztahy se Seppem Blatterem a Michelem Platinim. Doufám, že se moje rozhodnutí setká s pochopením," uvedl Beckenbauer, kterému vyprší čtyřletý mandát.

Ve čtyřiadvacetičlenném vedení FIFA působil od roku 2007, kdy se stal nástupcem krajana Gerharda Mayera-Vorfeldera.

Poslední důležité jednání čeká Beckenbauera 2. prosince, kdy se budou v Curychu volit pořadatelé mistrovství světa v letech 2018 a 2022.

Beckenbauer má za sebou úspěšné působení na všech frontách. Jako hráč i trenér se stal mistrem světa, byl prezidentem Bayernu Mnichov a šéfoval organizačnímu výboru mistrovství světa v roce 2006.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud